USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чому Нідерланди гальмують Угоду про асоціацію між Україною та ЄС. Думка

14 Грудня 2016 15:57
Повільна ратифікація Нідреландами Угоди про асоціацію між Україною та ЄС пов’язана з внутрішніми проблемами союзу, а не з нелюбов’ю до України.

Про це розповів науковий співробітник Нідерландського інституту міжнародних відносин «Клінгендаль» Тім Масселінк, - повідомляє 24 канал.

«Але якщо бути чесним, то зацікавленість Нідерландів щодо України не така вже й велика. На мою думку, це не має відношення до суті самої Угоди з Україною. Головна причина, чому Голландія не хоче підписувати – внутрішня», – сказав він.

На його думку, більша частина населення країни вважає, що політична еліта в Брюсселі намагається контролювати все, що відбувається в державі. При цьому він наголосив, що ЄС і Німеччина чітко заявили, що ратифікація відбудеться.

«З точки зору Брюсселя, вони просто не можуть собі дозволити в черговий раз підірвати віру в Європейський Союз, оскільки організація ще продовжує відновлюватися після Brexit. А зрив підписання Угоди з Україною додасть негативні настрої, особливо в тому, що ЄС вже не може виступати єдиним фронтом з приводу вирішення складних питань», – вважає Масселінк.

За його словами, іронія в тому, що люди, які голосували на референдумі, побачать, що ЄС просуває цю операцію, не звертаючи увагу на їх волевиявлення.

Нагадаємо, 6 квітня у Нідерландах відбувся консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. "Проти" проголосував 61% учасників референдуму, за – понад 38%. Явка склала 32,28%.

Окрім того, як повідомлялося раніше, Нідерланди вимагають закріпити умову про те, що угода не дасть українцям права вільно жити та працювати на території Євросоюзу. Окрім того, Нідерланди хочуть гарантій про те, що Угода про асоціацію з Україною не міститиме додаткових зобов'язань безпекового або фінансового характеру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анатоль_ Показати IP 14 Грудня 2016 16:04
Для мене це шок! Я завжди думав що нідерландці то наші брати!
З Голландії Показати IP 14 Грудня 2016 16:25
Мова зараз йде про надання безкоштовних віз, по яким не можна працювати, лише відвідати країни Євросоюзу. Розгляд про вступ України до Євросоюзу ніколи і ніде не розглядається і розглядатись не буде.Перестаньте літати в мріях...
погляд з ЄС Показати IP 14 Грудня 2016 19:18
недоумки я вам процитую слова з пісні Висоцького, для вас вони актуальні : "Ой Ваня, Вань а мы с тобой в Париже нужны как в русской бане пасатижи". А тепер подумайте. У державі йде війна, европа стогне від емігрантів, через вашу країну може хлинути потік, розберіться зі своїми проблемами, корупцією а тоді , можливо і щось придумається. Куди ви із своїми злиднями пнетеся?
Анонім Показати IP 14 Грудня 2016 23:28
ситий голодному не товарісч і не брат. гуляндці себе почувають нехреново і в дірці хотіли бачити всіх інших. їм начхати, що їхнє "нехреново" будується на злиденному житті мільйонів інших.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus