USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Чи буде в Луцьку власний симфонічний оркестр?

24 Березня 2018 19:56
Лучани зібрали 327 підписів із 300 необхідних під електронною петицією з проханням створити у місті симфонічний оркестр. Проаналізувавши ситуацію, в департаменті культури міської ради відповіли, що наразі це виконати неможливо, однак запропонували альтернативне рішення.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови 23 березня.

Директор департаменту Луцької міської ради Тетяна Гнатів розповіла, що у петиції просили про створення міського симфонічного оркестру при обласній філармонії.

«Взагалі це зробити неможливо, бо просили про створення міського колективу при обласній структурі. Втім, будемо говорити про Луцьк. Ми розглянули це питання й бачимо, що оркестр дійсно можна створити, але для цього нам потрібно близько 10 мільйонів гривень на рік. Попередньо, штат має бути біля 50 людей, плюс треба костюмерів, обладнання закупити тощо.

Також ми проаналізували середовище музикантів і побачили, що фахівців у нас немає, а запрошувати людей – то варто чимось зацікавлювати, але чим – невідомо, адже зарплата невисока. Враховуючи ще й те, що при обласній філармонії планують створювати оркестр, а там буде і більша оплата праці, і те, що в міській казні не надто багато коштів, то поки не доцільно братися за створення міського оркестру», - доповіла Тетяна Гнатів.

Зваживши на цю ситуацію, члени комісії ухвалили рішення рекомендували облраді ініціювати створення симфонічного оркестру при обласній філармонії.

Нагадаємо, раніше директор філармонії Сергій Єфіменко розповів, що над створенням симфонічного оркестру вже працюють, але з’явиться він не раніше, як за 5-10 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ффф Показати IP 24 Березня 2018 20:20
Без оркестру ніяк, зовсім ніяк у Луцьку.
хохо Показати IP 25 Березня 2018 00:27
немає кадрів? стид і срам! на різдвяні свята є така програма "Бог багатий милосердям" прийдіть подивіться на ці таланти! при ожній великій церкві є свій колектив. виберіть, обєднайте!!! люди навчені з освітою і інструментом. про які 10млн ви говорите? та розігнати вас. незнаєте що робиться під носом. а КУЛЬОК тоді кого випускає? а музучилища? ПОЗОРИЩЕ!!!!!!!
S.S. Показати IP 25 Березня 2018 09:07
Мені просто цікаво, де у філармонії буде займатися симфонічний оркестр? Хіба що на вулиці, перед входом, за квітковими контейнерами.)))
артист-контрабандист Показати IP 28 Березня 2018 03:14
шановна Тетяна Гнатів, не знаю чи до вас мій коментар потрапить, але ваші слова про те що у місті немає спеціалістів образили як мене, так і близко 1000 музикантів симфоністів ( я маю на увазі струнників, духовиків, ударників ) у яких є вища освіта, або її здобувають. Які через таких персон як ви; корумпованих, некомпетентних, і.. список можна продовжити... але до чого веду! До того, що при бажанні влади, сприяння органів управління культури, та цілеспрямованому пошуку інвесторів - давно можна було б створити цей оркестр. Просто соромно бачити які будинки, автівки та прикраси носять наші міські слуги держави, бізнесмени та можновладці і при тому завжди на культуру немає коштів... П,С. зарплата в артиста філармонії в середньому 4500.. 4700 * 50 = 235 000, 235 000*12=2,820 000.... зі всіма податками нехай буде 3,525 000... які 10,000 000 !!!!! вже придумали мабуть куди потратите...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus