USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Дацюк готує для лучан нові сюрпризи

18 Лютого 2016 18:18
«Я готую для Луцька нові сюрпризи», - повідомила скульпторка, авторка «скандального пам’ятника» Кузьмі Скрябіну Ірина Дацюк. Про це йдеться у матеріалі Громадського. Волинь.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини писало, що ще восени Ірина Дацюк обіцяла переробити скандальний монумент. Однак до цього часу на території «СітіПарку» стоїть ескізний Кузьма.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СКАНДАЛ НАВКОЛО ПАМ'ЯТНИКА КУЗЬМІ: КОМЕНТАР ЛЬВІВСЬКИХ СКУЛЬПТОРІВ

Роботи жінки викликали тривалі дискусії серед лучан, а нещодавно до Луцької міської ради надійшла петиція із вимогою узгоджувати подальше розміщення її робіт у Луцьку. На адресу Ірини Дацюк лунало багато критики та звинувачень. У інтерв’ю журналістці «Громадського.Волинь» Людмилі Роспопі скульпторка відповіла на критику у свою адресу.



Зауважимо, що обурені лучани після втановлення скандального пам'ятника Кузьмі Скрябіну навітьзареєстрували петицію проти «шедеврів» Ірини Дацюк у місті, яка набрала необхідних 300 голосів для розгляду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Hbv Показати IP 18 Лютого 2016 19:59
пускай уже делает что хочет. Через двадцать лет будут говорить - "то было эпоха Дацюк! Других талантов не было.
Правда Показати IP 18 Лютого 2016 20:27
Є лікарі від бога, є лікарі з богом, а є лікарі - не дай, боже. Як, до речі, і скульптори. Де, пані Ірино, експонувалися ваші твори, на яких виставках? Скільки з них було персональних? Ви член Спілки художників України? Для Кравчука, художній смак якого зформував ГПЗ, ви напевно метр. Для нього роликовий конусний підшипник і пам"ятник Шишку мають однакову художню цінність... Але якби ваші витвори були високопрофесійними, чого на жаль сказати не можна, -то та каламуть, договірняк, тінь, заручення підтримкою власть імущих з метою пропихання ними ваших творів всупереч усталеного порядку з розрахунку на розвод спонсорів, ігнорування думки громади, Спілки художників призвело до справедливого і негативного осуду. А ви замість визнання помилок, не маючи мужності їх признати, переводите стрілки, звинувачуючи усіх, окрім себе. Це стосується і влади, в тому числі ...Бо із-за їхньої, не тільки некомпетентності, пожинаємо те, що ви разом засіяли.
рим до Правда Показати IP 19 Лютого 2016 09:21
фигня эт все, выставки. Если чел талант, то выставки не показатель. Каждый видел выставки где га...но пиарится. Караваджо был бульварным художником. Его заметил кардинал и купил одну, за одну монету. Но у него были два критикана, всю жизнь. Кто их помнит? Уверен что никто. А Караваджо...бандит, дебошир и даже убийца. Но мир знает его работы. Без выставок. Знает, что он - гений в творчестве. Поэтому не укоряйте ее за отсутствие таковых, "членства" и прочей требухи, не влияющей на творчество. Скажите просто - работайте над мастерством и не пиарьтесь за счет светлой народной памяти к народному поэту.
Ярослав Матвіїв Показати IP 18 Лютого 2016 22:20
Треба віддати належне енергії та дару переконнання Ірини Дацюк.Такі відповідальні роботи (пам"ятник Волинським Героям Майдану, пам"ятник Кузьмі Скрябіну, пам"ятник Християнському милосердю) відповідно до українського законодавства та й з поваги до замовника і до самої себе необхідно виносити на розгляд художньої або архітектурної ради. На жаль, цього я не пригадую. Микола Головань не виносив свої скульптури на обговорення, але зайняв свою достойну нішу.
Матвіїву Показати IP 18 Лютого 2016 23:34
Так ти, блін, Матвіїв чого за рукав Романюка не тримав, коли він йшов лєнточку перерізати?Ти ж придворний ніби художник. Чого не пильнував за дотриманням законодавства!? Чого Романюку не доповів, що Дацюк з Кравчуком щось мутить?То все, що за одну ніч зробилося? З тебе такий страж закону, як з пальця молоток ! Той попередній коментар і тебе стосується! Що ти, що Дацюк - два чоботи з одної пари - оба недохудожники .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus