USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Депутати на Волині хочуть об’єднати церкви

23 Квітня 2014 12:19
Подолати розділення Православної Церкви в Україні закликають церковних ієрархів депутати Волиньради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань духовності, релігій, освіти і науки, культури, засобів масової інформації, що відбулося 23 квітня.

Депутат Віталій Собко зазначив, що Україна нині гостро потребує засобів єднання суспільства. На його думку, розділення Православної Церкви є фактором, який роз’єднує Україну. Отже, обласна рада вирішила звернутися до керівників, ієрархів православних церков із закликом зробити все можливе для подолання поділення православ’я в Україні та створення єдиної Помісної Української Православної Церкви. Також облрада закликає митрополита Луцького та Волинського Михаїла, митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, єпископа Володимир-Волинського і Ковельського Володимира, духовенство та мирян православних єпархій області показати приклад єднання іншим регіонам України, зробити реальні кроки назустріч одне одному, які наближатимуть об’єднання. Члени комісії підтримали текст звернення, який розглянуть під час сесії обласної ради та планують надіслати депутатам інших обласних рад України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
лучани Показати IP 23 Квітня 2014 12:21
Щоб обєднати православну церкву,потрібно відсторонити Ніфонта.
Прохожий до лучани Показати IP 23 Квітня 2014 12:50
Може Михаїла ?
Анонім Показати IP 23 Квітня 2014 12:33
Не потрібно взагалі втручвтися в церковні справи Це призведе до конфліктів між Вірянами
Пізно Показати IP 23 Квітня 2014 12:36
Не треба тривожити у такий час ще й релігійні питання. Займіться економікою, соціалкою. Шановні депутати, займіться тим, що дасть результат, а не тільки резонанс.
Луцька Показати IP 23 Квітня 2014 12:45
Питання церкви зараз лише роз'єднає, а не об'єднає людей! Не потрібно в це вмішуватись владі
я Показати IP 23 Квітня 2014 12:50
зачіпіть ще церкву... як закон про мови... ну і вже буде алєс капут. Тільки той що не дружить з головою може таке пропонувати та підтримувати дану тему І не потрібно чіпати Ніфонта, бо його заслуга і праця для Волині явно більша на ділах і справах.... ніж КП .. і всіх решта. Побійтеся Бога, шановні ,починаючи крутити і вертіти ці питання
Прохожий Показати IP 23 Квітня 2014 12:51
Церква не лізе в політику і державні справи Держава і політика не втручається у справи церкви Це написано в Конституції
Треба задуматись Показати IP 23 Квітня 2014 13:02
Oб"єднати православні церкви в єдину Помісну Українську Православну Церкву може Вселенський Собор
erh/ Показати IP 23 Квітня 2014 13:11
Треба бути останнім ідіотом. щоб піднімати питання об,єднання церков.Особливо зараз. Цікаво. а що вони там п.ють . в обл.раді?Хоча. такі гіганти інтелекту як Гузь. Пирожик.Вітер і без стакана натворять такого. що будемо розхлебувати ще дуже довго.
О Господи Показати IP 23 Квітня 2014 14:30
Ви чиновники тупоголові,що ви робите,чого ви лізете до церков? Хай існують, як їм добре. Що ви вносите зневіру і хаос в церкви. Прочтайте Біблію, якщо почнеться мерзность в храмах, суд Божий при дверях. Одумайтесь-це буде всьому кінець.Бог вам усім не добавить віку, а відбавить. Бо дивитися він на цю жорстокість і несправедливість вже не може. Путін-це сатана,який розпочне третю-останню війну-це точно.Ви кразе займіться бідними людьми, анулюйте ці субсидії,які одержують багаті, а ми при підваищенні цін на комунальні послуги просто їх не маємо чим платити,центрами зайнятосі- де відмивають мільярди.Де одержують допомогу люди, які ніколи не працювали і працювати не будуть,або бізнесом займаються, особливо сільські і сміяться.Стою получу гроші, яка робота в мене город,коні,свигі. живу по сите горло, я дурак працювати за 1000 грн. Туди суньте свої рила. А Ніфонт-це комуніст той закалки, бізнесмен,себе вже богом возвеличує. Церква відокроемлена від держави. Геть лапи від неї. Хай амі живуть і розбираються, а ми до якої схочемо до такої і підемо,нам людям рзниці немає.
волинянин до О Господи Показати IP 23 Квітня 2014 14:45
Звичайно можна ходити в церкву куди ти сам бажаєш.Питання не цьому,а в тому якого Патріархату.Якщо УПЦ КП перерахувала для потреб армії понад мільйон гривень,то не виключено що і церква МП робить теж саме для своєї армії.Правда в тому що КП допомагає своїм воїнам а ви,прихожани МП з своїми пожервами на церкву,мимо своєї волі допомагаєте нашим ворогам.І врешті решт-об*єднання для вас з КП це що-ГРІХ?Ми ж на своїй землі,ми ж Українці!Ми ж за єдність(чи тільки на словах?) Докажімо це самим собі.Слава Ісусу!
про гріхи до волинянин Показати IP 23 Квітня 2014 16:14
Об"єднання - не гріх. Проти об"єднання прості віряни ніколи не будуть. Самі ж прекрасно розумієте, що розподіл цей тільки у верхівці і тільки з приводу грошей. Це величезний бізнес, яким ніколи й ніхто не поділиться. Тим більше, з подачі депутатів обласного рівня.
волиняни Показати IP 23 Квітня 2014 14:34
Дорогі Волиняни!Це Бог Нам посилає сигнали ,щоб ми об*єдналися в єдину Помісну Українську Православну Церкву.Ми єдині у вірі Христовій!.Що ще нам потрібно?Що повинне ще трапитися щоб ми об*єдналися.Почнімо з об*єднання на нашій Волині!Це буде гарний приклад усім іншим областям.І не потрібен зараз Вселенський Собор.Потрібна добра воля Ніфонта.і Михаїла.Вселенький Собор буде потрібен коли ми попросимо про визнання Помісної Православної Церкви Київського Патріархату.Нехай Бог допомагає нам у цьому.Слава Ісусу!
Анонім Показати IP 23 Квітня 2014 14:46
То спочатку хай Православна Церква Київського Патріархату.попросить благодаті у Вселенського Собору а потім і об"еднаємось.Слава Ісусу!
ВОНО Показати IP 23 Квітня 2014 15:11
агітатори за обєднання то явні промосковські шпигуни, зараз держава на грані гибелі, а вони затівають релігійну війну всередині. Кому це вигідно??? Звичайно лише Путіну .
Анонім Показати IP 23 Квітня 2014 15:35
Політики дряні не лізьте в церковні справи. Прийде час обєднаються зараз не час Хочете біди на голови людей. Подивіться на схід і замовкніть. Хто куди хоче туди і ходить а силою нічого доброго не буде. Займіться іншими потрібними питаннями. А то вже стали на посади і хочете прославитись зр релігійну революцію зробити на Волині Вже правий сектор подав приклад і на Сході його підхопили сепаратисти що нищать і принижують людей.
мв Показати IP 23 Квітня 2014 15:54
коментар було видалено
православна Показати IP 23 Квітня 2014 15:57
самими плідними будуть розмови, коли наші брати православні, той самий Михаїл та Філарет... вернуться туди звідки вони відійшли у 1992 році.... тобто зробили свою так звану церкву( яку ніхто в світі не визнає, а тобто нема канонічного єднання).... ми їх з радістю приймемо і тоді разом будемо творити і будквати Єдину помісну Церкву.
про об*єднання Показати IP 23 Квітня 2014 16:17
Пройшло вже надто багато часу, щоб повернути все, як було колись. І надто мало часу, щоб на сучасному етапі їх розвитку і після десятиліть ідеологічної пропаганди, об*єднати ці церкви у одну.
Українка до про об*єднання Показати IP 23 Квітня 2014 21:57
Кожна людина сама робить вибір де їй молитись-це так. Бог один, Ісус Христос один, Матір Божа одна, Євангеліє одне.Чому ми сваримося??? І де в Євангелії пише про патріархати??? На страшному суді Спаситель нас запитає за наші вчинки. Парафіянам не потрібно між собою собою сваритися. Друга справа куди гроші йдуть. Хто з високого духовенства посади буде мати. Ми живемо в Україні і розмовляємо на українській мові. І відправа зрозуміла нам на українській мові. Кожна людина має свої політичні і релігійні погляди і не потрібно сваритися. Все минає, гріх зостається.
Я до православна Показати IP 23 Квітня 2014 16:28
Згідна,згідна,згідна!!!!!!!!!!!
Лучанин Показати IP 23 Квітня 2014 17:44
Хоча б в церкви не вмішувалися ці депутати
Ностальгія Показати IP 23 Квітня 2014 22:13
Як було спокійно при комунізмі-атеїзмі...Як дістала ця гризня церковних ієрархів...Все в бабки впирається. Заперечувати хіба сліпоглухонімий стане.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus