USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Для чоловіків та жінок від 18 до 60 років: як стати резервістом ЗСУ на Волині

23 Серпня 2019 08:00
Які кроки потрібно здійснити для того, аби стати резервістом, розповіли у Волинському ОВК.

Про це йшлося під час брифінгу у Волинському обласному військовому комісаріаті на тему «Оперативний резерв Збройних Сил України, призов резервістів на навчальні збори, які відбудуться у вересні 2019 року» 22 серпня.

Як повідомив заступник начальника штабу з мобілізаційної роботи, тимчасово виконувач обов’язків начальника військової частини А7028 100-ї окремої бригади територіальної оборони Максим Бринза, резервістом може стати громадянин України віком від 18 до 60 років, незалежно від статі та проходження військової служби. Резервістів поступово готують до військової служби. Резервіст укладає контракт строком від 3 до 5 років, вже є жінки, які уклали контракт на військову службу в резерві в батальйонах територіальної оборони. Для цього потрібно мати здоров’я, не мати судимостей та мати бажання служити. Щороку проводять навчання починаючи від одиночної підготовки та навчань зі злагодженості підрозділів, а цього року проводитимуть злагодження штабів, до якого залучатимуть офіцерів та командування батальйонів.

Про вісім кроків, які потрібно зробити для того, щоб стати резервістом, розповів військовий комісар Волинського ОВК Роман Кулик. Перш за все, потрібно ухвалити рішення пов’язати своє життя зі Збройними Силами України, по-друге, обрати військову частину (йдеться про частини тероборони, бойові частини, корпус резерву тощо), по-третє, потрібно зібрати перелік необхідних документів. Згодом необхідно пройти медичний огляд. Щодо вимог до здоров’я, є певні відмінності для різних родів військ – у десантні війська приймають лише практично здорових громадян, є війська територіальної оборони, де можуть служити особи віком від 40 до 60 років. Далі визначають рівень фізичної підготовки у військовій частині, яку обрав майбутній резервіст. Наступним етапом є професійно-психологічне тестування. Після цього укладають контракт.

Нагадаємо, у вересні-жовтні відбудуться навчальні збори для приблизно тисячі резервістів з Волині. Назвали також категорії громадян, які звільняються від призову на збори резервістів та пояснили, чому для навчань резервістів використовують стрілецьку зброю старого зразка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
51 -а незнаменита Показати IP 23 Серпня 2019 22:08
Покажыть мені хоть одного д...рня який прийде до вас для участі в тій імітації

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus