USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Для чорнобильських сталкерів готують жорсткіші покарання

7 Грудня 2019 07:00
Оскільки досі порушники сплачують лише незначну суму штрафу, у профільному держагентстві розробили зміни до законодавства, що передбачають серйозніші покарання.

Про це інформують у Державному агентстві України з управління зоною відчуження.

ДАЗВ розробило зміни до законодавства щодо посилення відповідальності за порушення вимог режиму радіаційної безпеки

На виконання Указу Президента України від 10.07.2019 № 512 «Про деякі питання розвитку територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи» Державне агентство України з управління зоною відчуження розробило проєкт Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення».

«Його прийняття дасть змогу надійніше захищати права громадян на безпечне довкілля, зменшить кількість порушників режиму зони відчуження та забезпечить відповідність ступеня суспільної небезпечності правопорушення мірі адміністративної відповідальності за нього», - зазначає т. в. о. Голови ДАЗВ Олександр Ковальчук.

Запропоновані зміни передбачають не лише збільшення фінансової відповідальності за порушення, але й громадські роботи та адміністративний арешт.

Якщо на сьогодні штраф за це порушення становить від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, то після змін - від 100 до 250.

Також нові зміни передбачають покарання у вигляді громадських робіт (від 40 до 60 годин) або адміністративний арешт (від 5 до 10 діб).

Що стосується посадових осіб, то для них штраф збільшиться з 25-30 неоподатковуваних мінімумів до від 200 - 1000.

Незмінною залишається конфіскація знарядь, за допомогою яких вчинили правопорушення.

Наразі законопроєкт проходить правову експертизу в Міністерстві юстиції України.

Нагадаємо, цьогоріч після виходу міні-серіалу HBO «Чорнобиль» у зоні відчуження впродовж декількох місяців поспіль спостерігають туристичний бум. За станом на початок листопада зону відвідали понад 100 тисяч осіб. Цього року також відкрили декілька нових маршрутів. Для того, щоб відвідати зону, потрібно зареєструватися та подати заявку в системі «Електронний квиток». Зважаючи на туристичний бум, наприкінці вересня презентували перший туристичний путівник зоною відчуження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus