USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Для сільської школи закупили сучасну техніку

28 Квітня 2017 21:49
На умовах співфінансування з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» громада придбала у школу не лише ксерокс та найсучасніший принтер, а й телевізор, до якого можна підключати електронні носії, і проектор, повідомляє прес-служба Фонду.

Директор Кричевичівської ЗОШ Галина Цибуховська, яка очолює навчальний заклад 11-й рік, переконана: сучасних дітей треба навчати за новітніми технологіями.

"Проводити уроки, застосовуючи лише підручник і плакати, не вийде. Сьогодні кожна дитина має сучасний телефон і доступ до інтернету. Відповідно, вчитель має їх зацікавити новітніми методами. Та й від педагогічного колективу багато залежить. Якщо вчитель хоче працювати, а не просто відбувати уроки, то матиме результати. Але одних лише зусиль педагогів недостатньо. Школи потребують сучасного мультимедійного обладнання", - розповідає директорка.

Та оскільки на потреби освіти бюджетні кошти виділяються за залишковим принципом, купити сучасну техніку школам не по кишені. Тому педагоги звертаються за підтримкою до людей, яким небайдужі проблеми сільських громад, як от у Ковельське представництво Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом".

"Донедавна у нашій школі практично не працювала друкувальна та копіювальна техніка. А вчителям треба щоденно роздруковувати та копіювати завдання для контрольних, практичних, самостійних робіт. Там нас підтримали і на умовах співфінансування з Фондом громада придбала у школу не лише ксерокс та найсучасніший принтер, а й телевізор, до якого можна підключати електронні носії, і проектор", – каже Галина Цибуховська

Вчителька фізики Валентина Сокотун каже, що використовувати телевізор їм дуже зручно на уроках астрономії: "Зірок удень не видно, то ж діти їх бачать на екрані. Це дуже зручно – вставив флешку і весь клас бачить відеоінформацію".

Задоволена таким придбанням і вчителька англійської мови Валентина Бороненко: "Раніше ми носили на уроки ноутбуки. Але у них менший екран, з останніх парт дітям не все було чути. Цей сучасний телевізор – просто знахідка як для учнів, так і педагогів. Іноземну мову учням легше вивчати за допомогою відеоуроків".

Вчителі не приховують: їм хотілося б, аби в кожному класі був такий телевізор. Тому докладатимуть усіх зусиль, братимуть участь у проектній діяльності, аби в школі були нові меблі, обладнання і сучасна техніка. Адже за півстоліття все вийшло з ладу.

Керівник північної філії Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Арсен Базярук переконаний, що спільно із кричевичівською громадою їм вдасться реалізувати ще не один проект.

"З цією громадою легко співпрацювати, люди самі зібралися коштами, купили принтер, ксерокс і телевізор у школу, а також ноутбук і принтер в бібліотеку. Тобто, в одному селі ми одночасно реалізували два проекти. Найближчим часом ініціативні мешканці села планують придбати спортивну форму для футбольної команди" – зазначив Арсен Базярук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Старий вчитель Показати IP 29 Квітня 2017 17:52
Цікаво побачити зріз успішності учнів до телевізора і після нього.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus