USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Доходи громадської вбиральні в Луцьку покривають витрати. ФОТО

9 Липня 2013 16:26
Громадська вбиральня біля кафе «Сніжинка» у цьому році не є збитковою.

Про це інформує Четверта влада.

У Луцьку зараз лише одна платна комунальна громадська вбиральня повноцінно працює. Це вбиральня, яка перебуває на балансі житлово-комунального підприємства №3 і розташована біля кафе «Сніжинка».

Минулого року ця вбиральня була збитковою: у довідці колишнього директора ЖКП №3 начальнику департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради вказано, що за 7 робочих місяців 2012 року вбиральня заробила 14 тисяч 498 гривень. Витрати ж становили понад 34 тисячі гривень. Тобто минулий рік для громадського туалету на проспекті Волі, 8б завершився зі збитками у більше, ніж 22 тисячі гривень.

«Чисті збитки в сумі – 22227,68 гривні були проплачені з коштів мешканців по утриманню будинків, - йдеться у тексті довідки. - Це є прямим порушенням законодавства, нецільове використання коштів мешканців житлових будинків. Виходячи з вище сказаного, просимо Вас посприяти з вирішенням фінансування з міського бюджету на покриття збитків вбиральні по проспекті Волі, 8б».

Зауважимо, що вартість послуг цієї вбиральні коштує 2 гривні. Журналісти вирішили поцікавитися фінансовим станом вбиральні за станом на 2013 рік.

«Наразі, будемо так говорити, ще йдемо в ногу, - каже директор житлово-комунального господарства №3 Руслан Юлдашев. - Як тільки буде ситуація, що ми будемо втрачати на вбиральні, то я буду звертатися, щоб вони мені компенсували. Цього року, не знаю чому, можливо тому що були травневі свята і в червні свята і за рахунок оцих свят, масових гулянь людей, то поки ми йдемо без прибутку, але й без збитків. Як буде далі у липні-серпні то будемо дивитися. Вони собі на зарплату і на мийні засоби поки заробляють».


Так виглядає вбиральня зсередини

Теперішній директор ЖКП №3 вважає, що тогорічні фінансові операції на покриття збитковості вбиральні не можна називати нецільовим використанням коштів, бо це не є кошти із бюджету.

«Ви не плутайте державні бюджетні кошти до грошей цих, - каже Руслан Юлдашев. - Це не є кошти державного чи місцевого бюджетів. Це кошти мешканців будинків. А якщо вони використовувалися для вбиральні, то в ту вбиральню ходять ті самі мешканці, вона розміщена на території ЖКП».

Чи повернули використані на погашення боргів вбиральні кошти, Руслан Юлдашев не готовий відповісти, оскільки головний бухгалтер перебуває у відпустці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Моня Показати IP 9 Липня 2013 16:31
А де бабка-тоалетова?
лучани Показати IP 9 Липня 2013 17:03
Мити треба частіше використовуючи різну хімію. Освіжувач також не завадить.
кущики в парку Показати IP 9 Липня 2013 17:41
А ми все-одно всі плани перевиконуємо.)))
ми в європу до кущики в парку Показати IP 9 Липня 2013 21:31
Люди а якшо припре шо ж робити?Хоч в сподні клади.Щось зробіть хоч за гроші.Бо живем то ми лучче а вис..тись немає де!Не по європейськи!
lutchanka Показати IP 10 Липня 2013 09:10
Цікаво - використали кошти мешканців, які вони платили за утримання будинків.Пояснення Юлдашева взагалі із серії "дурдомівських" висловів- "А якщо вони використовувалися для вбиральні, то в ту вбиральню ходять ті самі мешканці, вона розміщена на території ЖКП»- мабуть, мешканці економлять на воді і не ходять у туалет у власній квартирі, а бігіють у громадський. Боже, ну чому у нас на кожній посаді недоробки, які тільки і вміють що тирити?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus