USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Довгобуд на Липинського все ж таки добудують

26 Лютого 2014 18:07
Власники квартир у багатоповерховій недобудові, що на вулиці Липинського, 4 нарешті зможуть добудувати власне житло.

Про це стало відомо під час засідання 55-ї сесії Луцької міської ради сьогодні, 26 лютого.

Зі слів депутат Луцької міської ради Євгена Ткачука, 118 сімей лучан вклали гроші в скандальний довгобуд на Липинського, 4. Утім, отримати власне житло людям так і не вдалось, оскільки підприємство «Західпробуд» збанкрутувало. Тож з 2005 року лучани у пошуках справедливості оббивають пороги судів. Вони зможуть отримати земельну ділянку, на якій знаходиться цей будинок, і добудувати його.

«У 2005-му році почалося будівництво будинку, а вже у 2007-му році мала бути здача приміщення, однак,

нічого не відбулося. Кредитори почали подавати приміщення у список ліквідаційної маси, ми боялися, щоб не продали будинок із молотка. Втім, правосуддя було на нашій стороні. 29-го квітня 2013-го року було відповідне рішення міськради про передачу цього будинку на баланс кооперативу «Липинського-4». І от, 29-го січня цього року це відбулося. Наступним питанням була земля. Дякую депутатам Луцькради, що підтримали нас і дали землю в оренду. Це необхідно для подальшого будівництва. Стан готовності будинку – 44%. Зараз ми будемо вирішувати, як далі його добудувати. Треба ще 25-30 мільйонів гривень. Є

50 вільних квартир, але це не закриє фінансову проблему. Ми думаємо, якщо самі займемося питанням добудови, то, можливо, треба буде не 25-30 мільйонів, а менше»,- розповіла голова обслуговуючого кооперативу Руслана Мальська.

Утім, обранці громади цього разу все ж вирішили конфліктне питання на користь громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus