USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Дріфт та гонки: у луцькому «політесі» влаштували автомотошоу

22 Травня 2017 14:32
Фігури авслалому, трюки на скутерах та мотобайках, дріфт – все це та багато іншого влаштували студенти та викладачі Луцького НТУ в рамках днів науки, які тривали у виші.

Захопливе дійство відбулось перед одним з корпусів вузу 19 травня.

Як зазначив ректор ЛНТУ Петро Савчук, таким дещо незвичним заходом вирішили показати, що наука – зовсім не нудна, а навпаки – видовищна. Захід став «родзинкою» днів науки, які тривали у «політесі», до його організації долучились нинішні студенти, випускники та просто небайдужі лучани, в яких «замість крові тече бензин».

Програма розпочалась зі стант-шоу – так називають виконання трюків на мототехніці. Як пояснили учасники, для того, аби палити гуму, стоячи на місці, кататись на задньому колесі та виконувати інші вправи, достатньо навіть простого скутера, якого потрібно лише дещо модернізувати.

Лучанка Анна Домарацька активно спростовувала міф про те, що автоспорт – виключно чоловіча справа. Дівчина заввиграшки справлялась з фігурним керуванням баггі. До слова, створили спортивне авто саме студенти ЛНТУ на базі агрегатів ВАЗівської «класики».

Видовищним став виступ студента машинобудівного факультету ЛНТУ, ковельчанина Олега Гурка.
Юнак декілька років захоплюється дріфтом – це мистецтво керування автомобілем в контрольованому заносі. Декілька років тому він придбав старенький Nissan 200SX, який поступово тюнінгував. Відтак, нині під капотом у нього близько 300 «конячок», якими він вміло керує.


Є серед студентів вишу і ті, хто став справжніми майстрами своєї справи – елементи автослалому виконував майстер спорту з автоспорті, наймолодший в Україні чемпіон з гірських перегонів Ярослав Крищук. Юнак, в активі якого вже чимало трофеїв, кубків та відзнак, каже, що автоспорт не є небезпечною розвагою, якщо ставитись до нього серйозно. Він зазначає, що цей вид спорту дає додаткові навички в повсякденному кермуванні. Відтак, Ярослав планує створити в Луцьку школу контраварійного керування, аби вчити всіх бажаючих бути впевненішими за кермом та виходити з непростих ситуацій без аварій.

«Моє вміння та досвід моїх наставників, які довгі роки допомагають мені в автоспорті, став би в нагоді. Таким чином можна покращити свої навики водія, навчитись тому, чого не вчать у звичайних автошколах», - каже Ярослав.

Справжньою родзинкою дійства став тюнінгований Porsche 944 лучанина Андрій Владімова – саме цей 700-сильний автомобіль став фаворитом драг-рейсингу, який відбувався 2015 року поблизу Луцька.
Зовні – це стоковий класичний Порш, проте Андрій Владімов суттєво його допрацював. Відтак, потужність авто, в порівнянні зі стандартною версією, збільшилась майже в 3 рази.

Автомобіль настільки потужний, що на невеликій стоянці йому просто не було місця, аби розігнатися. Тому присутніх Андрій Владімов розважав звуком потужного мотору та швидкісними стартами, під час яких автомобіль буквально просідав, зриваючись з місця.

Завітали на свято і ті, кому поспішати на своїх залізних конях не потрібно, – байкери з клубу LionsMC. Серед учасників клубу не лише молодь на спортивних байках, але й чоловіки поважного віку на відповідній «техніці» - класичних чоперах або навіть на старій добрій радянській класиці, якій вже не один десяток років.

До слова, мотоклуб є одним з найбільших у західній Україні та відомий своїми соціальними і благодійними ініціативами – чоловіки регулярно навідують вихованців дитячих будинків з подарунками, а з початку війни Росії проти України допомагають нашим захисникам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Ло Показати IP 22 Травня 2017 14:35
Чого тільки не зроблять, аби не вчитися.
FLk Показати IP 22 Травня 2017 15:28
Скажіть йому хай вже заспокоїться зі своїми 700 силами!!)))
Alex Показати IP 22 Травня 2017 15:33
А хто це все зробив? Університет???
Анонім Показати IP 22 Травня 2017 16:07
Приємно, що такі речі проводять в Луцьку, щось показують та розказують.... але чому не можна було це все зробити на більшій площадці, ніж на парковці перед корпусом ЛНТУ? порше далеко не стоковий по зовнішньому вигляду (гугл в допомогу, є також посилання на Drive2.ru, де майже все розписано про даний автомобіль) Напевно я таки противник таких дійств... Якщо показувати це все хоча б на більших та правильно організованих площадках, підсвідомо відкладалося б в головах, що такі фокуси можна робити тільки безпечно... притакій організації може з'явитись тільки більше "гонщиків", від яких навіть не знаєш, що очікувати на дорозі =) Вибачте, якщо когось образив, виключно моє ИМХО
Анонім Показати IP 22 Травня 2017 17:28
Вся "слава" дісталась ЛНТУ, тож запитайте у ректора: чому так відбувалось? І коли буде наступний раз???
sanches Показати IP 22 Травня 2017 18:09
я вперше тут почув що це ВСЕ дійство організував ЛНТУ. На скільки я знаю це організували студенти з Команди СТК ЛНТУ спільно з ГО ''Волинський клуб Автомобільний'' , які самотужки хочуть якось реалізуватись. Мені їх жаль, адже вони відкопали той старовинний ЧЗ-250 мотокрос, . покрасили і частково відновили за студентські кошти. На самому заході він був, але не на ходу. Захід проводився без жодної спонсорської допомоги, тобто всі витрати команда брала на себе. А тут я бачу що ''ЛНТУ організувало.....''.
Анонім 2 Показати IP 23 Травня 2017 10:39
Безпеки нуль, площадка маленька, можна було біди наробити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus