USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Екс-міністр економіки Павло Шеремета: «Українець дешевший за китайця»

6 Серпня 2017 18:11
Із чого складається модель успішного економічного розвитку в країні? Із трьох компонентів, якими повинні керуватися люди. Це відчуття небезпеки, контроль імпульсів та відчуття вищості.

Про це йшлося під час бандерштатівської гутірки із засновником Майстерні стратегій Proryv.in.ua, екс-міністром економічного розвитку та торгівлі Павлом Шереметою 6 серпня.

На переконання Павла, економічного зростання можна досягти лише завдяки власній внутрішній енергії. «Ми повинні все робити самі, думати, як працювати з вищою продуктивністю, із більшою віддачею… Тож не закопуйте свої ідеї, розвивайте та втілюйте їх», – відзначив Шеремета.

Щодо трикомпонентної моделі економічного розвитку держави екс-міністр додав, що вона діятиме лише за наявності належної системи покарань, аби люди почувалися відповідальними за свої вчинки і боялися значної кари за недотримання, зокрема, законів.
Окрім того, економічне зростання має забезпечуватися наявністю у країні розвиненого малого та середнього бізнесу. І це, за словами, Шеремета не палатки чи кіоски, а приватні ресторани, хімчистки, перукарні, продуктові магазинчики тощо.

«Економічного зростання не зроблять державні підприємства. Також цього не забезпечать великі підприємства, адже вони вразливіші. Країні необхідний малий і середній бізнес», – наголосив Павло Шеремета та відзначив, що проблемою залишаються інноваційніть та ініціативність українців, яким «краще посидіти на дивані, покритикувати когось у фейсбуку, ніж зробити щось самим».

Тож, за словами екс-міністра, необхідно змінювати міста, аби вони, місцева влада зокрема, працювали не на «віджим», а на розвиток.
Торкнувся лектор і питань пенсійної реформи в Україні та занепаду промисловості.

Так, Шеремета впевнений у тому, що пенсійний вік потрібно підвищувати, адже у нас обмаль коштів у пенсійному фонді, а за сучасними тенденціями незабаром на одного працюючого в країні припадатимуть два пенсіонери.

«І тоді 60% податків будуть іти тільки у пенсійний фонд, а потрібно ще зважати на такі галузі, як охорона здоров’я, освіта тощо. Тому потрібно піднімати пенсійний вік, але ніхто цього робити не буде за два роки до виборів», – акцентував екс-міністр.
Стосовно промисловості Шеремета відзначив, що такі світові тенденції, як автоматизація та роботизація, які призводять до закриття робочих місць, на разі Україні не страшні, адже українці продовжують залишатися дешевшою робочою силою порівняно з роботами.

«Українець навіть дешевший за китайця. Але китаєць продуктивніший. Проблема – в тому, що з часом дешевшатимуть роботи», – сказав Павло Шеремета.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Кіндрат Панасович Показати IP 6 Серпня 2017 19:54
Порозсідались на траві і слухають які вони дешеві і ліниві. Це прекрасно! Куди скинути пару рублів екс-міністру за ораторську майстерність? «Он бы прямо на митингах мог деньги зарабатывать, – мутно мечтал пес, – первоклассный деляга. Впрочем, у него и так, по-видимому, куры не клюют...»
Ляля Показати IP 6 Серпня 2017 19:58
Москиты остались сыты,,,,
Тоня Показати IP 6 Серпня 2017 22:37
А чим українці працьовитівші за Кітайців.? Рівень Держава Того-Африка .
форд Показати IP 6 Серпня 2017 23:37
150%!!! а ще гниліший, і заздрісніший, як ж в сусіда краще ніж в ньго? ви зо?))"в неї хлопець кращий за мого? а в нього ж жінка краща за тебе, а як так?" і тд. і т.п., все зроблять для "добра" наші один одному і де б ці наші не були, і ким б не були! отак і живемо, того й деградуємо!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus