USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Фейсбук виявили, як фейкові акаунти «сіяли розбрат» у США й Британії

27 Жовтня 2018 13:51
Компанія Facebook виявила й знешкодила понад 80 облікових записів, сторінок та груп, пов'язаних з ІР-адресами в Ірані, які намагалися розхитати ситуацію в США й Великій Британії шляхом інформаційних кампаній через соцмережу.

Як передає Укрінформ, про це в п'ятницю повідомило британське видання The Guardian.

«Facebook виявив і видалив десятки облікових записів, а також сторінок, створених в Ірані, які мали на меті спровокувати розкол у (суспільстві – ред.) США й Великої Британії», - зауважує видання.

Власники облікових записів, які були зареєстровані як резиденти Сполучених Штатів і Британії, розміщували політично суперечливі пости, в тому числі про расові питання, критикували Дональда Трампа, а також робили акценти на міграційній політиці. Загалом йдеться про 82 акаунти, групи й тематичні сторінки, які охоплювали понад мільйонну аудиторію, повідомив керівник напряму кібер-безпеки компанії Facebook Натаніель Глейчер.

Він також заявив, що це все було створено для того, щоб «сіяти розбрат». Представник компанії зауважив, що сліди ведуть в Іран, однак поки немає переконливих доказів, що за цим стоїть саме іранський уряд. За його словами, розслідування продовжується.

Глейчер також повідомив, що команда Facebook, яка займається виявленням подібної активності, налічує близько 2 тис. учених, інженерів і дослідників. Вони тісно співпрацюють з урядом, правоохоронними органами та фахівцями з безпеки для виявлення загроз, які можуть містити підроблені облікові записи.

Як повідомллося, у серпні цього року Facebook видалила 652 аккаунти, груп і сторінок за “скоординовану недостовірну поведінку” на платформі цієї соціальної мережі і додатки Instagram. Видалені сторінки, на думку Facebook, “можуть бути пов’язані з джерелами, які були ідентифіковані раніше урядом США в якості служб російської військової розвідки”
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus