USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Фігуранта схеми «Роттердам+» Вовка заочно арештували: що відомо про ексчиновника

6 Вересня 2019 08:29
Попри юний вік – 30 років – у Дмитра Вовка багата біографія. Попрацював і на державній службі, і в приватному секторі. Після переходу в НКРЕКП матеріальний стан молодого кар’єриста покращився, ймовірно, через участь у схемі «Роттердам+». 5 вересня Солом’янський райсуд Києва дав дозвіл на затримання колишнього чиновника, проте в якій країні зараз перебуває Вовк – невідомо.

Яка нерухомість з’явилася у Вовка після запровадження «Роттердам+» і чим відомий колишній очільник регулятора пише 24 канал.

Навчання

Дмитро Володимирович закінчив Київський національний торговельно-економічний університет.

Стрімкий кар’єрний ріст

До 30 років Дмитро Вовк встиг побувати на керівних посадах в компаніях і навіть очолити державну структуру.

20 років після студентства одразу пішов у віце-президенти компанії майбутньої голови НБУ Валерії Гонтаревої «Інвестиційний капітал України». Там працював з 2009 до 2013 року.

Далі – на ще вищу посаду – у Москву на національного менеджера в «Рошен», де пробув з березня 2013 до грудня 2014 року.

У 2014 році колишній роботодавець і тодішній президент Петро Порошенко всупереч конкурсам призначив Вовка керівником Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики.

«Щоб Україна була успішною. Щоб Україна отримала якісні послуги за справедливими цінами», – казав тоді Дмитро Вовк.

Схема «Роттердам+» та сумнівні статки

Ледве не одразу після призначення Вовка в Україні запрацювала формула «Роттердам+». Тобто у вартість вугілля заклали доставку з Африки в найбільший порт Європи «Роттердам». А далі – поромами і залізницею в українські ТЕЦ. А от дорога такого чорного золота насправді була набагато коротша. Адже закуповує компанія ДТЕК не іноземну сировину, а українську. А також американський неліквід за завищеними цінами.

У 2018 році Дмитра Вовка звільнили. Мовляв, відповідно до ротацій всередині комісії. Проте за чотири роки керування НКРЕКП Вовк, схоже на те, суттєво покращив свій матеріальний стан. Одразу після призначення в його автопарку з’явився новий «Мерседес». А за місяць до затвердження формули «Роттердам+» співмешканка юного очільника придбала будинок, який належав колишньому заступнику голови Верховної Ради Олександру Зінченку. За чотириповерховий палац майже в лісі потрібно заплатити два мільйона доларів – з’ясували журналісти «Бігус.інфо».
Будинок в два мільйона доларів

Проте в будинку останнім часом немає ймовірного господаря. Адже після звільнення справи Вовка погіршилися. Після зміни влади керівником регулятора зацікавилося НАБУ. Підозрюють у тому, що завдяки запровадженій ним формі «Роттердам+» українцям завдали збитків на 19 мільярдів гривень.

Наразі невідомо, в якій країні перебуває Вовк. Однак дозвіл суду на його затримання – це один із кроків для оголошення Вовка у міжнародний розшук Інтерполу.
8 серпня детективи НАБУ у справі «Роттердам+» повідомили про підозру шістьом особам, зокрема Вовку та Бутовському. За даними слідства, Вовк за попередньою змовою з групою інших осіб розробили та у 2016 році прийняли необґрунтований регуляторний акт, так звану «формулу Роттердам+». Цим документом вони створили умови для штучного зростання ціни продажу електричної енергії на Оптовий ринок електроенергії, чим завдали державі збитків на 18,9 мільярда гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Сераховичі Показати IP 6 Вересня 2019 08:34
Спочатку дозволили втекти! а потім ,,арештували ,,-логіка украінськоі дійсності!
SVV Показати IP 6 Вересня 2019 11:57
Порозганяти поліцію, СБУ, КДБ, толку з них ніякого. Як людина виїхала, і ніхто не знає куди?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus