USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Формула любові – від жіночого журналу у Луцьку. ФОТО

11 Листопада 2013 09:37
8 тисяч кілометрів – така відстань, що вже подолала фотовиставка, яку презентує жіночий журнал. Знімки пропагують любов, розуміння та цінності як такі. Сьогодні виставка – у Луцьку.

Так, в Палаці культури відкрилася пересувна фотовиставка, представлена з благословення Високопреосвященнішого митрополита Волинського і Луцького Ніфонта православним жіночим журналом «Самарянка».




Сьогодні фотознімками нікого і не здивуєш. У кожній же родині часом і по кілька фотоапаратів. Та з цієї фотовиставки виходиш з таким світлим почуттям, що його довго не хочеться вихлюпувати із душі. Здавалося б: і що тут надзвичайного?.. Знімки людей, наших сучасників, у різні моменти їхнього сімейного життя. Але фотовиставка недарма має назву «Сім'я: формула любові». Вона зібрана і представлена подружжям священика із Дніпропетровська протоієрея Олександра Нємчинова та його матушки Катерини. Ідея, яку заклали вони у підбір фотографій, цілком відповідає православній традиції: основою суспільства є родина, - кажуть організатори виставки.




Але в тім то й біда, що, як сказав на відкритті фотовиставки отець Олександр, нинішня молодь не надто охоче укладає шлюби, навіть їх побоюється. Бо шлюб означає відповідальність за себе, за свою другу половинку та майбутніх дітей.

«Нам хотілося, аби люди зрозуміли, що ті цінності, котрі нині тихенько нівелюються у суспільстві, а саме – сімейні цінності повернулися до людей, – каже матушка Катерина. – Ми є свідком того, що у молоді зміщуються життєві орієнтири, пропагуються інші цінності: раціоналізм, прагматизм... Важливо, аби була альтернатива, аби молоді люди знали, що якими б не були труднощі сімейного життя, проте радість сімейного життя усе це перекриває.

Любов займає особливе місце у Православ'ї. Ми знаємо фразу, що «Бог є любов», і саме про любов як особливе християнське почуття весь час говориться у Святому Євангелії».

Фотовиставка від журналу «Самарянка» і вражає саме тим, що кожен знімок промовляє любов'ю, говорить про любов і вчить нас любові. Проте організатори виставки (а діятиме вона до середи, 13 листопада) традиційно проводять і лекції та дискусії з різною аудиторією про цінності саме християнської любові, любові, на якій основана і православна родина.

Луцьк став сьомим містом, у який привезла фотовиставку «Самарянка». Це єдиний в Україні православний жіночий журнал, який з допомогою добрих людей видає подружжя Нємчинових. Журнал цікавий, добротний і, скажімо так, душевний. А саме душі часто й не вистачає подібним виданням. З фотовиставкою отець Олександр та матушка Катерина проїхали Україною уже 8 тисяч кілометрів!

На відкритті митрополит Волинський і Луцький Ніфонт говорив, що він щасливий благословити цю добру справу. Адже це та крупинка, яка формує позитивний образ родини, православної сім'ї, виховуючи молодь у благочесті та на християнських цінностях. У презентації фотовиставки «Сім'я: формула любові» взяв участь і Представник Президента України у справах дітей Юрій Павленко, голова Волинської обласної ради Володимир Войтович та луцький міський голова Микола Романюк.



«Ми багато років тільки говорили, що втрачаємо сімейні цінності, говорили про те, як нам ліквідовувати наслідки їхнього руйнування у суспільстві. Але ми не зразу почали говорити про те, що робити, аби не допускати цих наслідків? Аби були повноцінні сім'ї, аби дитина мала люблячих батьків, а ставши дорослою, ставши батьком чи мамою, з повагою ставилася до своїх стареньких батьків», – казав під час презентації фотовиставки Юрій Павленко.

Відзначивши соціальні та благодійні акції Волинської єпархії Української Православної Церкви, він зауважив, що у співпраці держави, влади з Церквою формуватиметься нове суспільство: суспільство свідомого батьківства.

Особистий секретар керуючого Волинською єпархією протоієрей Валентин Марчук відзначив, що у Луцьку при храмах єпархії будуть створені соціальні центри, котрі також сприятимуть тому, аби завдяки Церкві соціальна політика держави отримала потужну духовну підтримку.







































Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus