USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Голова уряду Австралії сказав, як захиститися від терористів на авто

20 Серпня 2017 19:58
Голова уряду Австралії Малкольм Тернбулл представив 20 серпня план по захисту від терористів на машинах. План був представлений після того, як у четвер, 17 серпня, був здійснений теракт в Барселоні з застосуванням автомобіля. Стратегію щодо захисту місць скупчення людей від тероризму почали розробляти влітку 2016 року, після того, як був здійснений теракт в Ніцці.

Відповідно до представленого плану, власники магазинів і обслуговуючі компанії нададуть поліції і уряду доступ в будівлі, щоб визначити їх вразливі місця і розробити план щодо захисту їх від терактів. Крім того, на місцях скупчення людей будуть встановлені стовпи, які будуть розділяти пішохідну і проїжджу частину дороги. Також планується збільшити кількість поліцейських, які патрулюють жваві вулиці, передає «Народна Правда» з посиланням на повідомлення телеканалу SBS.

Як заявив Тернбулл на прес-конференції, нова програма протидії терактам із застосуванням автомобілів «оптимізує і поліпшить» безпеку Австралії – «Але ми розуміємо, що загроза постійно еволюціонує, тому нам потрібно зробити так, щоб ми постійно покращували і оновлювали заходи протидії, які ми використовуємо».

Нагадаємо, 17 серпня в Барселоні фургон наїхав на натовп перехожих. Відомо, що кількість постраждалих під час теракту в Барселоні зросла.

Теракт в Ніцці був здійснений 14 липня в 2016 році. Вантажівка в’їхала в натовп на Англійській набережній. В результаті загинули 84 людини, більше 300 отримали поранення. Відповідальність за теракт взяла на себе ІД.

Минулого року бойовики використовували автомобілі, в’їжджаючи у натовпи в серії нападів по всій Європі, від чого загинули понад 100 людей у Ніцці, Берліні, Лондоні та Стокгольмі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus