USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Схеми Василенка. Як Держгеокадастр покриває незаконний продаж землі

17 Травня 2017 14:38
Попри мораторій на землю на Волині за допомогою шахрайських схем намагаються продати орендовані ділянки поблизу Світязя. За неофіційними даними, керує такими процесами керівник Держгеокадастру у Волинській області Василь Василенко.

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

«Як задурно отримати у власність державну землю, яка не продається? Такі схеми успішно практикують на Шацьких озерах. Землі з лісовими угіддями, що можуть претендувати на заповідники, під приводом рекреації у Любомльському районі розбазарюють гектарами.

Особливо спритні зробили на тому свій бізнес і продають орендовані ділянки, на яких зобов’язувались будувати санаторій, просто під приватні котеджі. Водночас правоохоронці вдають вигляд, що злочину не помічають, а Волинське управління держгеокадастру навіть сприяє, аби державні гектари швиденько ставали не державними», - йдеться у сюжеті.



Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про схеми, як розпродують землі волинського природно-заповідного фонду. Так, на Волині селянам пообіцяли туристичний комплекс, робочі місця та гроші в бюджет сільради за те, що погодять будівництво на землях ландшафтного заказника. Натомість територію, де мали будувати об’єкт, уже розпродують частинами в приватні руки.

Жителі села Згорани Любомльського району, під носом у яких вкрали землю, повстали проти такого свавілля – обіцяють підняти представників влади на вила та не дати продати землю з молотка.

Орендарем земель, згідно з тендером, виступає кооператив «Заозерне». Неофіційним керівником кооперативу є дружина депутата Волинської облради Вячеслава Богдана - Мар’яна Петрівна. Жінка запевняла, що жодних продажів землі не ведеться. Щоправда, попередньо працівниця агентства нерухомості, яка, зокрема, займається продажем ділянок, наголосила журналістам, що вони працюють з кооперативом «Заозерне». Наголосивши, мовляв, вони повітря не продають, відтак, уже є продажі ділянки.

Тим часом, розповіли, що є перевірена схема.

"Коли земля орендована, її для початку здають у суборенду. А це - законно. А вже потім з документами, незважаючи на те, що це землі рекреаційного призначення, будуєте дачний будинок. Реєструєте право власності за собою на нерухоме майно", - пояснюють в агенстві нерухомості.

Відтак, журналісти, вбачаючи у діях кооперативу та агентства з продажу землі злочинні дії, написали заяву у правоохоронні органи.

Як йдеться у сюжеті ТРК, попри заборону продажу землі, подібна схема неабияк популярна на Волині. Згідно з неофіційною інформацією, керує цими процесами керівник Держгеокадастру у Волинські області Василь Василенко. Окрім того, люди також писали звернення до депутата Волиньради Юрія Гупала, однак той відповів, що нічого не отримував.

До слова, нагадаємо, головний земельник Волині вже неодноразово засвітився у скандальних темах щодо незаконних оборудок із землею на Волині. Так, нагадаємо, нещодавно поблизу Каменя-Каширського 12 гектарів пасовищ відібрали в місцевих жителів і передали у користування іншим власникам. Виявилося, що міська влада не має до цього жодного стосунку. Оскільки ділянки знаходяться за межами міста, то цим відає Головне управління Держгеокадастру у Волинській області. Власне, саме з подачі керівника відомства Василя Василенка земельні «махінації» в області і продовжуються.

Окрім того, його звинувачують у «дерибані» земельних ділянок (в тому числі – з покладами бурштину), лобіюванні інтересів сторонніх фірм та непрозорих кадрових призначеннях. Депутат облради Василь Столяр свого часу вимагав початку розслідування проти Василенка. З його слів, наявних доказів достатньо для того, аби почати проти нього кримінальне провадження.

ЧИТАТИ ЩЕ: ГУНЧИК ЗАДОВОЛЕНИЙ РОБОТОЮ ВАСИЛЕНКА ПОПРИ «ДЕРИБАН» ЗЕМЛІ ТА ЗЛОВЖИВАННЯ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
123 Показати IP 17 Травня 2017 16:57
в нас в Соловичах біля озера така тема тоже проканала.Всі задоволені і всім добре!
кльоц Показати IP 17 Травня 2017 19:49
По ваших Соловичах вже справу розслідують. Доберуться і до Василенка і до Власюка Турійського начальника.
Петя Показати IP 17 Травня 2017 21:27
Соловичі понад 10 років як зроблені, вже 4 влади помінялось і нічого не накопали, ніхто не бунтує, Микитюка раз 100 перевіряли !!! А Згорани тільки рік як зроблені і люди бунтують, людей обманули в Згоранах отож перевіряйте і наказуйте за Згорани !!!!
Олег Показати IP 17 Травня 2017 22:55
Коли ви вже того Василенка посадите?
Василь Показати IP 17 Травня 2017 22:58
В тюрму і Василенка і Кошарука разом з ним , разом веселіше і тепліше буде .
Світлана Показати IP 17 Травня 2017 23:28
Без Ланевич Лєнуські тут не обійшлось, казали люди, що вона рахувала бабоси по цих ділах Згоранських

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus