USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку запалили свічки і молилися за жертв Голодоморів

25 Листопада 2017 17:34
Щорічно в четверту суботу листопада в Україні відзначається День пам’яті жертв Голодоморів в Україні, у цей день громадяни відвідують поминальне богослужіння і покладають символічні горщики з зерном та свічками до пам'ятників жертвам голодоморів.

У Луцьку 25 листопада відбулися скорботні заходи, на яких помолилися за душі українців, які загинули від голоду, та вшанували їх пам’ять.

Заходи розпочалися громадською ходою від Театрального майдану до Замкової площі. У ній взяли участь представники влади, духовенства та просто небайдужі лучани.
Опісля ходи центральними вулицями міста на Замковій площі духовенство на чолі з Митрополитом Луцьким та Волинським Михаїлом відслужило панахиду за загиблими у Голодоморі.
«Щороку ми приходимо на цю площу згадати рідних та близьких, які були замучені голодом руками радянської влади. Ми згадуємо їх, бо церква завжди закликає вічно пам’ятати про своїх рідних та молитися за них, щоб вони потрапили у Царство Небесне. Сьогодні - день пам’яті, який закликає до молитви, до висвітлювання правди про Голодомор. Держава визнала свою позицію законами, але якщо закон не записаний на серці, то він не буде виконаний. Нехай наша свіча, яку сьогодні ми запалимо, буде нагадуванням нам, щоб ми помолилися сьогодні за тих, кого голодом заморила радянська влада. Милосердний Господь хай укріпляє нас великою любов’ю до своєї землі, аби ми не дали в черговий раз прийти недругам, які б нас знову нищили», - звернувся до присутніх Михаїл.

Далі лучани вшанували жертв Голодоморів хвилиною мовчання, опісля якої в рамках всеукраїнської акції «Запали свічку» лампадами виклали хрест.

Завершилися заходи виконанням Гімну України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus