USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Як беркутівець рятував охоронця нічного клубу. ФОТО

19 Вересня 2013 13:39
«Вище «Беркута» ніхто не літає» – так коротко характеризує роботу підрозділу командир волинського спецпідрозділу підполковник міліції Дмитро Беляєв.

– За сім років, що Ви очолюєте підрозділ, які випадки, пов’язані зі службою, запам’яталися найбільше?

– Якщо говорити про нашу роботу загалом, то порахувати, для прикладу, всі факти розкриття злочинів, затримання підозрюваних у скоєнні злочинів, припинення порушень громадського порядку – просто не реально. Але не так давно працівник «Беркута» вступив у двобій із озброєним чоловіком, аби врятувати життя охоронця нічного клубу. Тоді між нетверезим відвідувачем та представником закладу виник словесний конфлікт, який переріс в озброєну розбірку. Побачивши в руці зловмисника пістолет, не гаючи ні секунди, міліціонер оперативного взводу Віталій Ярмолюк підбив його руку зі зброєю, одразу пролунав постріл. Потім повалив його на землю, притиснув руку з пістолетом до землі. У результаті злочинець ще двічі натиснув на курок. Кулі, як виявилося потім, влучили у берет, який хуліган зірвав із беркутівця.

– Дмитре Анатолійовичу, у 2007 році Вам випало очолити один із найпрестижніших підрозділів у системі органів внутрішніх справ. Які основні завдання покладені на «Беркут»?

– Підрозділи міліції особливого призначення насамперед створені для припинення групових порушень громадського порядку та масових заворушень, проведення спеціальних операцій із затримання озброєних злочинців, членів організованих злочинних груп, звільнення заручників, припинення збройних нападів, ліквідації аварій, наслідків стихійних лих, забезпечення правопорядку під час проведення масових заходів, охорони прав і законних інтересів громадян від злочинних посягань.

Окрім того, бійці підрозділу беруть участь у припиненні терористичних актів, мобільного несення патрульної служби, масованого відпрацювання місць зі складною оперативною обстановкою.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
777 Показати IP 20 Вересня 2013 10:52
"беруть участь у припиненні терористичних актів"........ Ну це вже Бєляєв і придумав, цікаво де це вони робили...???, в лісі проти білочок!!!
Сolonel Показати IP 21 Вересня 2013 12:54
Найвище літають сіпи, на другому місті дикі гуси. Ну а "Беркут" займає перше місце по грабункам громадян. ОЗГ, яке прикривається погонами систематично грабує підвипивших громадян біля "Колізею" та інших барів. Витягує гроші з карманів затриманих. Ну і очевидно доляху передає керівництву, оскільки ні одна справа до суду не дійшла. Ну і тиск на потерпілих і свідків. А про припинення терористичних актів...щось Беляєв зранку не те курив!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus