USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Як на Волині борються з порушеннями у воєнній сфері

17 Червня 2013 14:24
Про це повідомив Волинський прокурор з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Західного регіону України Олександр Курсов.

Прокуратура Волинської області з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері активно використовує надані статтею 10 Закону України «Про прокуратуру» координаційні повноваження, які реалізуються шляхом проведення спільних з іншими правоохоронними органами нарад, створення міжвідомчих робочих груп, проведення узгоджених заходів тощо.

До проведення координаційних заходів залучаються керівники територіальних підрозділів Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ України, Військової служби правопорядку у Збройних Силах України, командування військових частин та установ.

За результатами виконання правоохоронними органами спільних заходів виявили низку кримінальних правопорушень у воєнній сфері, боротьба з якими є актуальною.

Зокрема наприкінці 2012 року прокуратура Волинської області з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері спільно з підрозділом військової контррозвідки СБУ провела перевірку в одній з військових частин, розташованих на території області.

Виявили нестачу паливно-мастильних матеріалів на суму понад 900 тисяч гривень. Кримінальне правопорушення – розкрадання військового майна шляхом зловживання службовим становищем (стаття 410 частини 2 Кримінального кодексу України) – зареєстрували в Єдиному реєстрі досудових розслідувань, провадження триває.

У поточному році за матеріалами перевірки, яку провело Управління Служби безпеки України у Волинській області на виконання рішення координаційної наради, Волинська спеціалізована прокуратурою зареєстрували кримінальне правопорушення щодо службових осіб Державної прикордонної служби. Прикордонники своїми діями сприяли незаконному переміщенню товарів через державний кордон України на суму понад 600 тисяч гривень.

За результатами проведеної спільно з підрозділом УМВС України у Волинській області перевірки виявили кримінальне правопорушення, пов’язане із самовільним захопленням понад 300 гектарів земель Міністерства оборони України загальною вартістю 6,6 мільйона гривень. Відомості про вказане кримінальне правопорушення внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

На виконання рішення міжвідомчої наради керівників виконавчої влади та правоохоронних органів з питань додержання законодавства про військовий обов’язок і військову службу до Волинської спеціалізованої прокуратури подали інформацію про осіб, котрі ухилялися від проходження військової служби, за наслідками розгляду якої відповідні відомості щодо двох призовників внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Таким чином, здійснення координаційної діяльності прокуратури сприяє більш ефективній взаємодії правоохоронних органів при виявленні кримінальних правопорушень у воєнній сфері, а також забезпечує додержання правопорядку у військових частинах та установах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus