USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як на Волині зустрічали шведів та французів. ФОТО

7 Червня 2013 15:08
Виставку під відкритим небом, українські народні пісні, танці та дегустацію поліських продуктів влаштували в рамках спільного публічного заходу «Українське Полісся: діяти, щоб зберегти» для представників міністерства екології та природних ресурсів України, представників Європейського Союзу в Україні, Посольство Франції та Королівство Швеції, Міністерство екології та сталого розвитку Франції, представників Волинської облдержадміністрації та Любешівської районної ради, природоохоронних організацій Волині та партнерів проекту.

Захід відбувся у селі Заріка Любешівського району 6 червня.














Крім того, під час заходу офіційно передали на баланс національного природного парку «Прип'ять-Стохід» машину-амфібію Truxor, яку Шведське Агенство з розвитку міжнародної співпраці подарувало раніше.


До вітального слова приєдналися гості та учасники публічного заходу.
Президент соціо-економічної ради Національного парку «Піренеї», партнер проекту Європейського Союзу «Включення питань змін клімату в управління вразливими екосистемами заповідні території Полісся, Україна» Елізабет Медард розповіла, що французькі парки дещо відрізняються від українських.
«На сьогодні мені дуже приємно знаходитися тут, у цьому чудовому місці, в національному парку «Прип’ять-Стохід». Основна мета національних парків – захист, збереження та примноження природи. Наші цінності є спільними. Але також нашою спільною рисою є те, що завданням національних парків є турбуватися про місцеве населення та сприяти місцевому розвитку. І саме з цього приводу наш національний парк став партнером національного парку «Прип’ять-Стохід», − каже Елізабет Медард.

Менеджер програми, представник Посольства Королівства Швеції Андрій Парінов зазначив, що Швеція дуже активно підключилася до проекту, окрім того забезпечуючи Україну грантовою підтримкою (розмір фінансового гранту – 200 мільйонів шведських крон ≈ 22 мільйона євро щорічно на інфрастуктурні проекти, проекти енергозбереження, розвитку зеленого туризму тощо).

За словами першого заступника голови Волинської ОДА Віталія Карпюка, територія Любешівського району вразлива, а ситуація на річках Стохід та Прип’ять бажає знати кращого.



«Я вам хочу сказати, що стосується любешівців – є доручення Президента Віктора Януковича, щоб цього року знову виділити кошти при внесенні змін в бюджет для того, щоб продовжити паводкові роботи. Воно фактично стосується цієї теми, що сьогодні ми розглядаємо. І та територія, яка сьогодні підтоплюється Стоходом, вона буде звичайно захищена», − додав перший заступник голови Волинської облдержадміністрації.
Голова Любешівської районної адміністрації Василь Корець привітав гостей та учасників дійства.
«Сьогодні у нашому краї справді свято: до нас приїхало чимало гостей. Я думаю, що ми зробимо сьогодні чергову хорошу справу – приймемо до нас на баланс Труксор, який буде слугувати нашій громаді по очистці наших річок», − каже голова Любешівської районної адміністрації.


За українським звичаєм гостям вручили хліб-сіль та подарували картини на пам’ять про Волинь. Для гостей також виступили хорові дитячі та жіночі колективи.



















Довідково:
Проект Європейського Союзу «Включення питань змін клімату в управління вразливими екосистемами заповідні території Полісся, Україна» впроваджували протягом 2011-2013 років. Його основною метою є підготовка місцевого Плану дій з адаптації до змін клімату та здійснення практичних заходів з відновлення вразливих екосистем через пілотні проекти.Проект поширюється на два природоохоронних об’єкти, а саме: Національний природний парк «Прип'ять-Стохід» (Волинська область) та Поліський природний заповідник.
Проект здійснюється завдяки консорціуму на чолі з асоціацією VERSeau Développement (Франція), який включає також Піренейський парк (Франція), Українське товариство з охорони птахів, НПП «Прип’ять-Стохід», Поліський природний заповідник, та здійснюється за фінансової підтримки Європейського Союзу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
андрiй76 Показати IP 7 Червня 2013 16:17
А руденький хлопець на фотці ну дуже кумедний і схожий на руденьке слоненя з радянського мультику... "Я не бився,не кусався-буть слухняним намагався...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus