USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як волинські міліціонери повертають довіру громадян. ФОТО

20 Вересня 2013 12:39
Інспектор патрульної служби Володимир-Волинського міськвідділу міліції, перебуваючи поза роботою, почув крик про допомогу і відразу зрозумів: потрібно діяти.
Правоохоронець, зорієнтувавшись, залишив дружину із синочком і кинувся наздоганяти грабіжника. Пробігши півтора кілометра, йому вдалося затримати зловмисника, повідомили у прес-службі волинських правоохоронців.
Того дня інспектор патрульної служби сержант міліції Орест Бабій був вихідний. Близько 17-ої години він разом зі своєю дружиною та п’ятимісячним синочком гуляли містом. Раптом почув крик жінки і побачив, що невідомий чоловік кинувся навтьоки.
Згодом з’ясувалося, що зловмисник підбіг до 54-річної місцевої жительки, зірвав із шиї два золоті ланцюжки з підвіскою та побіг геть. Як тільки він зрозумів, що його наздоганяють, викинув викрадені речі на узбіччя. Подолавши півтора кілометра шляху, міліціонер наздогнав зловмисника і викликав слідчо-оперативну групу міськвідділу.


«Я дуже вдячна Оресту. Доки я зрозуміла, що трапилося, і зателефонувала рідним, він уже затримав грабіжника», – розповіла потерпіла Наталія.
Правоохоронці встановили, що зухвале пограбування скоїв раніше судимий, 27-річний житель Нововолинська. Окрім цього, раніше він притягувався до відповідальності за зберігання наркотичних засобів.
«Відносно зловмисника розпочали кримінальне провадження за частиною 2 статті 186 - грабіж - Кримінального кодексу України», – відзначив начальник УМВС України в області генерал-майор міліції Олександр Терещук.
Санкцією цієї статті передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі строком від чотирьох до шести років. Щодо 27-річного чоловіка обрали міру запобіжного заходу – домашній арешт.
За розкриття зухвалого злочину та затримання на гарячому зловмисника, Олександр Терещук нагородив Ореста Бабія грошовою премією та побажав і надалі нести службу так, щоби люди зверталися до правоохоронців лише з подяками.
«Це гідний вчинок, адже кожен міліціонер не має права пройти осторонь чужої біди», – наголосив генерал-майор міліції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
555 Показати IP 21 Вересня 2013 10:53
А коли Луцька прокуратура засудить начальника Луцького МВ УМВС за кришування збанкрутілого "Західінкомбанка", який вкрав депозити у вкладчиків. Можливо прокурор в долі ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus