USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Інспекторські перевірки шкіл скасують

24 Листопада 2017 16:23
Інспекторські служби на рівні району чи міста надалі не діятимуть, натомість створять Державну службу якості освіти.

Про це стало відомо під час виїзного засідання Комітету з питань освіти і науки Верховної Ради України, який відбувається з ініціативи нардепа УКРОПу від Волині Ірини Констанкевич 24 листопада у Луцьку.

Перший заступник Міністра освіти та науки Володимир Ковтунець зазначив, що головною метою освітньої реформи є якість освіти, а все інше – інструменти для досягнення цієї мети. Підготовка нових стандартів освіти накладається на реформу децентралізації.

З його слів, проблема управління виникає на рівні ОТГ, коли виглядає, що на місці однієї райдержадміністрації виростає чотири нових зі своєю бюрократією. В законі «Про освіту» завданням органів місцевого самоврядування є забезпечення доступності середньої освіти, облік дітей шкільного віку та утримання закладів освіти.

Питання змісту освіти значним чином тепер належить до автономії закладів освіти. Міністерство пропонуватиме типові плани навчання, але кожен заклад зможе розробити авторський план. Вимогою до школи буде досягнення результатів навчання відповідно до державних стандартів.
«Ніяких інспекторських перевірок на рівні району чи міста не може бути, інспекторські служби не передбачені», - відзначив урядовець. Натомість створять Державну службу якості освіти, а підрозділи цієї служби на рівні областей невдовзі формуватимуть.

Це – не інспекція, як наголосив перший заступник міністра, а орган забезпечення якості, контрольні функції якого зведені до мінімуму. Орган матиме справу з начальними закладами у ситуаціях з критично поганим станом справ в якості освіти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus