USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Інтернет-шахрайство: лучанин «обміняв» 100 доларів за старим курсом

24 Квітня 2015 09:22
Волинян просять бути обережними - на сайтах оголошень і в соціальних мережах побільшало шахраїв. Зловмисники в інтернеті міняють долари за старим курсом і копіюють дані із соціальних мереж. Про інформує Gazeta.ua.

Шахраї в інтернеті пропонують купити долари за старим курсом. Покупці кладуть гривневі заощадження на рахунок шахраїв, але очікуваної валюти так і не отримують.

"Син-студент віддав 100 доларів на мережевий лохотрон, - розповідає Леонід Вакар із Луцька. - Вірив, що інвестує гроші в інтернет-банк під великі відсотки. Йому обіцяли, що за два місяці зможе зняти тисячу. Через тиждень зрозумів, що це кидало. Дуже переймався, бо віддав три стипендії. А товариш вирішив в інтернеті купити долари. Йому обіцяли долар за курсом 15, коли він вже був вище 30. Вчасно його спинив. Він усі гривневі заощадження біг у банк класти на картку".

Зі слів постраждалих, шахраї видурили від 500 до кількох тисяч гривень.

"Я на шахраїв натрапила на сайті оголошень, - розповідає киянка Світлана Кулай. - Надурити хотіли в інтернеті, коли продавала своє пальто. Купила його два роки тому на розпродажі, але одягла всього двічі. Виставила у лютому оголошення на ОLX. За 2 хвилини набирає чоловік. Каже, що він з Харкова і хоче купити це пальто своїй дружині. Не розпитував ні про стан, ні про крій".

Світлана запропонувала потенційному покупцеві оплатити за покупку накладним платежем після отримання посилки через Нову пошту.

"Але він настоює, що вже зараз переведе гроші мені на картку, - говорить Світлана. -Записав номер картки. Через хвилину дзвонить, що в нього не виходить покласти гроші. Треба, щоб я вставила картку у банкомат і дала згоду на пересилку. Я кидаю роботу, біжу в банк. Він мене по телефону консультує, що треба натискати. Коли вибрала функцію "перерахунок грошей", зрозуміла, що то я йому пересилаю, а не він мені. Була б поклала тисячу гривень якомусь Вані з Харкова".

Шахраї скопіювали дані львів'янина Андрія Приступенка з соцмережі і видурили 500 гривень у його товариша.

"Минулого тижня телефонує друг, - каже Андрій. - Запитує, коли віддам йому 500 гривень, які позичав. Я не маю звички позичати гроші, тому сміюся і думаю, що це у нього такий першотравневий жарт. Але Юра каже, що поклав їх мені на карточку ще в березні. Виявляється, шахраї зробили копію моєї сторінки у соцмережі, від мого імені написали Юрі і попросили скинути гроші на картку нібито моєї сестри".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Мдааа Показати IP 24 Квітня 2015 09:59
Мдаааа,як такими можна бутии...розумууу
Мдаааа[2] Показати IP 24 Квітня 2015 11:01
Лох
Уася до Мдаааа[2] Показати IP 28 Березня 2023 13:48
лох - не мамонт...шкода людей які ведуться на такий примітивний розвод

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus