USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Ізраїль виходить із ЮНЕСКО слідом за США

12 Жовтня 2017 22:10
Ізраїль слідом за США прийняв рішення про вихід зі складу Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО), повідомив прем'єр-міністр країни Біньямін Нетаньягу.

Як передає Новое Время з посиланням на 9-й канал, Нетаньягу дав вказівку Міністерству закордонних справ Ізраїлю приступити до підготовки виходу з ЮНЕСКО паралельно з США.

З його слів, рішення Білого дому про вихід з ЮНЕСКО є "сміливим і моральним". "Ця організація перетворилася на театр абсурду, який замість того, щоб займатися збереженням історії, спотворює її", - сказав він.

Нагадаємо, що 12 жовтня Державний департамент США офіційно оголосив про вихід країни зі складу ЮНЕСКО.

Вашингтон пояснив своє рішення необхідністю фундаментальної реформи в організації та триваючою "антиізраїльською упередженістю" (в 2011 році ЮНЕСКО надала Палестинській автономії статус повноправного члена, що викликало обурення США і Ізраїлю) і збільшенням заборгованості в організації.

Генеральний секретар партії Палестинська національна ініціатива Мустафа Баргуті різко розкритикував рішення США вийти з ЮНЕСКО, назвавши його ганебним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
А Показати IP 12 Жовтня 2017 22:27
Як же Україна,там стільки не розграблених цікавинок під охороною юнеско.пора выходити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus