USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кафедральна, 13: як лучани відстояли старовинний монастир

1 Вересня 2017 13:24
Поки слідчі розбираються в паперах, Старе місто розбирають по цеглинах. Так, попри заборону в історичній частині Луцька ТзОВ "Житлобуд-2" за допомогою важкої техніки розбирають залишки розкопаного костелу, йдеться у сюжеті ТРК "Аверс".

"Домовилися. Заборон працювати не чули. Слідчі приписів не чули - цим аргументують вивезення цегли зі Старого міста працівники ТзОВ "Житлобуд-2". 31 серпня їхню роботу почали блокувати небайдужі лучани. Люди не можуть дивитися, як розбирають залишки розкопаного монастиря. У заповіднику тим часом кажуть - це реставрація. Демонтують цеглу, щоб потім знову її вкласти згідно з усіма технологіями. Будівельники ж відповідають просто - цегла ж аварійна. Так, принаймні, пише акт обстеження, складений облдержадміністрацією" - йдеться у сюжеті.

Єдиний археолог, якому запропонували працювати у Старому місті - Віктор Баюк. Чоловік каже - у Старому місті незрозуміло що, тому потрібно зводити житлово-офісний центр.

Каже, напередодні спілкувався зі слідчими і не отримав від них жодних, з його слів, жодного документу, заборон нібито теж немає. Стверджує, що цеглу возять на територію заповідника. Куди саме - показує лише здалеку. Які території визначені заповідником - не окреслює.

Активні громадяни 31 серпня перекрили рух транспорту. Люди просто стали перед технікою.

"Краєзнавці, тим часом, пояснюють, у "Житлобуду-2" ні ліцензії на проведення реставраційних робіт, ні акту прийому-передачі історично цінної цегли немає. Дорога, де працює підйомний кран, не перекрита, а робітники перекрити таку ділянку робіт, що люди, не можуть заїхати.

Журналістам дають теку документів. Кажуть - розбирайтеся самі", йдеться у сюжеті телеканалу.

Тим часом, перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад каже, що роботи припинені.

"Забудовник каже, що в нього усі необхідні дозвільні документи є. Це будемо перевіряти. Наразі роботи припинені - наголошує.



Сьогодні, 1 вересня, це питання підняли під час сесії Луцької міської ради. Так, щоб з’ясувати, чи справді забудовник знищує пам’ятку 16-го століття на території історико-культурного заповідника у Луцьку, залучать працівників виконавчих органів міськради. Виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт доручив заступнику міського голови Олександру Рачкову перевірити, чи наявні усі дозвільні документи і чи відповідають роботи на ділянці раніше прийнятому рішенню міськради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus