USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У Луцькій міськраді з’ясують, чи законні роботи на Кафедральній,13

1 Вересня 2017 11:45
Щоб з’ясувати, чи справді забудовник знищує пам’ятку 16-го століття на території історико-культурного заповідника у Луцьку, залучать працівників виконавчих органів міськради.

Про це йшлося під час пленарного засідання 30-ї сесії Луцької міськради 1 вересня.

Депутат Павло Данильчук перед початком засідання повідомив, що 30 серпня, коли увага громадськості була прикута до протистояння з «накрученими» працівниками ринку, на вулиці Кафедральній, 13, пригнали техніку і з порушенням правил безпеки знесли верхній ярус підземель 16-го століття.

Йдеться про ділянку, яку у січні надали в оренду ТзОВ «Луцькміськбуд». Наразі техніку з ділянки забрали, але роботи тривають. Він просив виконувача повноважень міського голови доручити структурним підрозділам підготувати інформацію про ці події і про те, чи законно відбуваються роботи, а у разі необхідності підготувати проект рішення про розірвання договору. Так, він нагадав, що у рішенні міськради прописували зобов’язання забудовнику провести археологічні дослідження за власні кошти та у разі потреби археологічні розкопки. Цього не зробили, натомість пам’ятку знищили.

Депутат Сергій Була підтвердив, що підрядник переконував раніше, що пам’ятку накриють склом та збережуть, натомість зараз цеглу 16-го століття вивозять у невідомому напрямку. Він закликав виконавчі органи міськради до негайних дій щодо цієї забудови.

Виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт доручив заступнику міського голови Олександру Рачкову перевірити, чи наявні усі дозвільні документи і чи відповідають роботи на ділянці раніше прийнятому рішенню міськради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 1 Вересня 2017 11:55
Взагалі то вже повинні бути дії правоохоронних органів, а не виконавчих. Якщо на цьому участку є історико-культурні цінності, то така ділянка повинна бути у державній власності і без всякої можливості оренди. Після таких дій повинна бути відібрана у власника, а на власника повинна бути заведена кримінальна справа. Чи ми Європа тільки поп*зд*ть?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus