USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

20 тисяч паломників з усього світу прямують в Україну

11 Вересня 2015 08:38
На Черкащині готуються зустрічати ортодоксальних іудеїв, – йдеться на fakty.ictv.ua.

Щороку восени в Умань прибувають брацлавські хасиди для святкування Нового року за єврейським календарем. Цьогоріч юдейський новий рік Рош-га-Шана припадає на 13-14 вересня.

Також гості приїжджають для вшанування пам'яті свого духовного лідера цадика Нахмана, який похований у цих місцях. На Рош-Ха-Шана – так називається свято – цьогоріч приїдуть 25 тисяч паломників з двадцяти країн світу.

В аеропорту «Бориспіль» для хасидів виділили цілий термінал, а на одеському летовищі увімкнули улюблену музику, – пише «ТСН».

Лишень чартерами прочан має прибути майже 30 тисяч. Скільки долетить рейсовими літаками, ніхто й не рахує. До неділі має прибути 126 чартерів.

Для хасидів, окрім персонального терміналу, виділили ще й персональну парковку.

У міліції ж вже прозвітували, що для охорони громадського порядку залучать 400 правоохоронців. Біля святині хасидів, могили Цадика Нахмана, діятиме спецзагін, в якому будуть ще й ізраїльські поліцейські. Ці 15-ть поліцейських з Ізраїлю освоюються на вулицях Умані. У найближчі дні допомагатимуть українським колегам патрулювати місто. Усі вони вільно розмовляють російською і знають українські закони.



На Черкащині вже підготувалися до їх приїзду – облаштували наметове містечко, закупили кошерні харчі, а для дітей встановили розважальний майданчик.

Здоров’ям хасидів, окрім місцевих дільничних лікарів, опікуватимуться 30 медиків з Ізраїлю, з собою вони привезуть необхідні ліки. За громадським порядком стежитимуть півтисячі міліціонерів і кілька ізраїльських поліцейських.

До зустрічі хасидів Умань готувалася рік – відремонтували дороги та модернізували водогін.

До слова, в Умані розташована могила одного з основоположників хасидизму цадика Нахмана. На Новий рік до міста просити здоров'я та прощення гріхів їдуть лише чоловіки та хлопчики. Хто побуває на могилі цадика Нахмана до 6-річного віку – стає благословенним, вважають хасиди.

Хасиди вірять: якщо новий рік Рош-га-Шана зустріти на могилі пророка, то весь рік буде щасливим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 11 Вересня 2015 08:56
Сеня там буде?
Всезнайко до Анонім Показати IP 11 Вересня 2015 10:06
Буде і Сеня, і Вайсман (Порох), і Гройсман...
Хлоп до Всезнайко Показати IP 11 Вересня 2015 11:49
А Ігор Петрович? Проігнорує? Нагадайте йому, де він може поспілкуватися із такою шановною компанією, а то його ігнорують:))
Всезнайко до Хлоп Показати IP 11 Вересня 2015 12:29
Забув я його і Бєню Коломойського теж. Вибачте.
Sieg Heil Показати IP 11 Вересня 2015 12:56
Запустити б до Умані маленьку айнзатцгрупу в цей час. Одразу б в Україні та світі жити стало краще. ;)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus