USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Хто має право на пільговий проїзд у Луцьку в 2015 році

6 Лютого 2015 22:00
Список тих, хто має право на безоплатний проїзд у громадському транспорті Луцька налічує 10 категорій. Втім, не всі рішення Луцької міської ради виконують водії.

Нагадаємо, виконавчий комітет Луцької міської ради прийняв рішення «Про перелік категорій громадян, яким додатково надаватимуться пільги при здійсненні перевезень пасажирів у автобусах на міських маршрутах в місті Луцьку у 2015 році», від 17.12.2014 року № 731-1. Згідно з документом, на безплатний проїзд мають право такі категорії людей (при пред’явленні посвідчення):

- інваліди війни (з одним супроводжуючим інваліда першої групи);

- учасники бойових дій;

- особи, на яких поширюється статус члена сім’ї загиблого (померлого);

- діти-інваліди до 18-ти років (з одним супроводжуючим) та інваліди з дитинства першої та другої груп (з одним супроводжуючим інваліда першої групи);

- інваліди по зору та інваліди з ураженням опорно-рухового апарату першої та другої груп (з одним супроводжуючим інваліда першої групи);

- постраждалі від аварії на ЧАЕС першої категорії та учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС другої категорії;

- ветерани ОУН-УПА;

- особи, визнані жертвами нацистських переслідувань, при пред’явленні відповідного посвідчення;

- громадяни, яким за рішенням виконавчого комітету міської ради видано посвідчення на право безоплатного проїзду в міських автобусах;

- почесні громадяни міста Луцька.

У рішенні вказано, що відповідальним донести інформацію до підприємців уповноважене управління транспорту та зв’язку міської ради. Також цей перелік повинен бути в кожному із транспортних засобів.

Втім, бувають випадки, коли лучани хочуть скористатися своїм правом на пільги й наштовхуються на опір водіїв: маму загиблого в АТО лучанина ледь не висадили з маршрутки.

Зі слів начальника управління Анатолія Миронюка, з водіями не проводять роз’яснювальну роботу з приводу того, хто має право на пільги, мовляв це їхній обов’язок знати.

«Є десь біля 30 категорій тих людей, які мають право на безоплатний проїзд, усі назвати не можу, бо не знаю. Щодо того, як ми інформуємо водіїв маршруток, я скажу так, що вони теж читають закон, відповідно, незнання закону не звільняє їх від відповідальності. Хоча міськрада й не здійснює роз’яснювальну роботу, водії мають бути поінформовані. Так, коли перевізник укладає договір, то він зобов’язаний інформувати своїх водіїв», - пояснює чиновник.

Анатолій Миронюк розповідає, що для того, аби люди могли скористатися своїм правом на безоплатний проїзд, вони повинні пред’явити водію посвідчення, яке видає міськрада окремим категоріям громадян, або ж мешканці, які отримали статус пільговика, повинні показати підтверджуючий документ.

Щодо конфліктної ситуації, яка виникла із мамою загиблого волинянина в АТО, начальник управління зауважив, що водія покарали, адже сім’ї, в яких є загиблі під час участі в АТО, мають право на безкоштовний проїзд. Каже, що їм посвідчення видають у департаменті соціальної політики Луцької міської ради.

Нагадаємо, в Луцьку був прикрий випадок, коли водій маршрутки висадив і залишив на холоді чоловіка з інсультом. Тоді водій подумав, напевно, що пасажир п’яний, провіз його весь маршрут і, не з’ясувавши подробиць, висадив хворого на кінцевій зупинці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
дідо Показати IP 6 Лютого 2015 22:22
А волонтерам пільга буде? Га?
Петро Показати IP 6 Лютого 2015 23:18
Чому не розшифровано яким саме категоріям таке право встановлено рішенням виконкому ( передостання категорія ) чи то не для себе коханих чиновників
Волинь не моя Показати IP 7 Лютого 2015 02:01
У ці категорії входить все населення от нехай купляють автобуси заправляють платять зарплату водіям і податки і возять усіх безоплатно бо у нас комунізьм тільки на чужому горбу у рай не заїдеш чи не так
Анонім до Волинь не моя Показати IP 7 Лютого 2015 06:44
В общем, как я понял, платят только сепаратисты?:)
Анонім до Анонім Показати IP 7 Лютого 2015 09:04
Скоро всi українцi стануть пiльговиками по тiй чи другiй причинi.Вихiд один-запасатись лiсапетами,а то ходити пiшки якось незручно.В державi нема стiльки грошей,щоб покривати всi затрати.
микола Показати IP 7 Лютого 2015 14:12
треба провести ревізію у пенсійному фонді, 30 процентів пільговиків відсіється,
Лучана Показати IP 8 Лютого 2015 13:07
Як тариф піднімати - то всі водії проінформовані, а законів не читають.
микола луцький- Показати IP 9 Червня 2015 17:05
що за дискримінація ветеранів праці чи нова влада забула хто побудував заводи фабрики житлові масиви міста села, хто забув минуле- не вартий майбутнього,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus