USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Хтось любить країну, а хтось - її сало і хліб...»

5 Листопада 2015 11:00
«Хтось любить концерти, хтось - консерви у маслі, хтось думає сліпо, а хтось осліп, хтось любить країну, а хтось - її сало і хліб», - пише відомий волинський письменник Петро Коробчук. У світлі останніх подій ці рядки неабияк актуальні…

Творчий вечір голови спілки письменників Волині Петра Коробчука «Переходьте мені дорогу з повними відрами…хоч інколи…», приурочений Дню української писемності та мови, відбувся вчора, 4-ого листопада у Луцькій бібліотеці-філії №10.

На творчому вечорі аматорський театр «Вперше» представив літературно-театралізовану постановку Наталки Максимчук – драматурга та голови клубу літературних презентацій.

Вистава складалася із чотирьох блоків, що гармонійно доповнювали одне одного: «Я - поет», «Я - Україна», «Я - любов», «Я - філософ».

У центрі кожного блоку «Я», яке переосмислює, міркує та відчуває. Кожна частина вистави примушувала задуматися про такі, здавалося б буденні, проте досить хвилюючі теми, як пізнання себе, відданість Батьківщині, здатність до самопожертви у такий нелегкий час та вічні роздуми про високе.

Під сповнені роздумами, болем та філософії пісні відомого українського виконавця, легенди вітчизняної музики Кузьми Скрябіна читали найкращі вірші Петра Коробчука.

«Я дуже зворушений сьогоднішнім дійством. Спочатку трохи хвилювався, що ж зроблять з моєю поезією. А вийшло чудово, в окремих моментах я аж просльозився. Цікавим є і те, що використали в постановці мої вірші від 70-их років і до сьогодення, навіть ті, які ще не бачили світ. Дякую за те, що оригінально та емоційно підготували постанову. Я знаю, що годину слухати поезію важку, а тут вечір пролетів, як хвилина», - звернувся до присутніх поет.
До літературного заходу долучилися студенти Луцького педагогічного коледжу, училища культури та мистецтв. А також на вечір завітав Заслужений артист України Василь Гриб.
«Сьогодні мені випала велика честь прочитати два вірші волинського поета з великої букви – Петра Коробчука. Обожнюю український гумор. Чи то соціальний, чи філософський – він все одно наш. І через десятки років наші діти та внуки згадуватимуть, як жили їхні батьки й діди, над чим кепкували та про що мріяли», - наголосив Василь Гриб та продекламував вірші.

Зауважимо, Петро Коробчук - відомий український поет, перекладач і літературний критик, уродженець села Покащів Ківерцівського району, що на Волині.

Петро Йосипович - лауреат Міжнародної літературної премії імені Миколи Гоголя («Тріумф») (2005) та Літературно-мистецької премії імені Агатангела Кримського (2013), член Національної спілки письменників України (з 2005 р.) та Асоціації українських письменників (з 1997 р.). За поетичну збірку «Боса флейта» номінувався на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка 2013-ого року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
123 Показати IP 5 Листопада 2015 11:24
колбаса с майонезным тризубом? патриотизм 100 уровня.
Кріс до 123 Показати IP 5 Листопада 2015 14:14
Ми ж українці! Більше нема чим пишатись
Лана до 123 Показати IP 5 Листопада 2015 14:49
Судити когось легко, а сам чого вартий? А який ви патріот, що живучи в Луцьку і не вивчивши українську мову, говорить про низький інтелект.
Хлоп до Лана Показати IP 5 Листопада 2015 16:35
Ага, то при владi геть всi iнтелектуали зараз:)) ось в чому вона, перемога Майдану!:))
Василь Показати IP 5 Листопада 2015 12:02
Я - ..., я - ..., я - ... - взагалі то в слов'ян я завжди була останньою буквою і за себе (я) дбали лише в останню чергу, тому і жили дружньо. А тепер ми починаємо читати книжки з останньої сторінки наперед. Що там понад усе?
А хто на фото Петро Показати IP 5 Листопада 2015 14:58
...........?
Анонім Показати IP 6 Листопада 2015 10:14
Дістали вже зі своїм ПТН ПНХ. Спочутку ПНХ, а потім - ВВ, дайте, будь-ласка, скидочку на газ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus