USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Колишній міліціонер вирощує унікальні фіалки

3 Червня 2014 13:19
Лучанам показали понад 400 сортів унікальних фіалок української та закордонної селекції. З власною колекцією рослинок мешканців обласного центру познайомив й колишній міліціонер, який не уявляє свого життя без ніжних синьооких квітів. Відкриття виставки відбулося у приміщенні Волинського краєзнавчого музею.

Духмяну та різнобарвну квіткову експозицію організували клуби західного регіону «Фіалки Прикарпаття» з міста Івано-Франківськ, «Фіалки Галичини» зі Львову та «Сенполія-Захід » із Тернополя. Ці організації створили з метою поширення та популяризації фіалок серед населення, а також продовження культурно-освітньої діяльності щодо вирощування сенполії та інших рослин родини Генсерієвих.
Садив редьку та чорнобривці на балконі

Так, зі слів львів’янина Анатолія Іваницького, який завітав до обласного центру, аби познайомити луцьких квітникарів із власним квітучим «сімейством», його любов до «маніпуляцій» у землі закладена генами, ще з дитинства:

«Два моїх дідусі не уявляли власного життя без землі. Тож, недарма бажання щось садити з’явилось і в мене. Однак, зважаючи на те, що я жив у міській квартирі, займатися улюбленою справою було важко», - розповідає фіалкознавець.
Однак, тоді батьки допитливого та цікавого юнака знайшли вихід із ситуації – змайстрували дерев’яний ящик для висадження рослинок та прилаштували його на балконі. Так у багатоповерховому будинку поселилися чорнобривці, редиска та петрушка.

Пізніше хлопець «перейшов» на гладіолуси.

Раніше існували лише сині фіалки

А от щодо досвіду роботи з фіалками, то шлях квітникаря не був надто простим.

Пан Анатолій розповів, що одного разу він прочитав статтю у журналі «Наука та життя» й знайшов там багато цікавого про фіалки.

«Раніше вони були лише синіми. Я написав листа до Москви із проханням вислати мені каталог рослин, але мені надіслали цілу посилку з розсадою. Тоді я вчився на першому курсі. Звідки у студента гроші, щоб оплатити дорого вартісну розсаду? Пішов просити гроші у батьків, однак, мама схопилась за голову. Авжеж. На той час 25 рублів – це була четвертина від зарплатні», - посміхається чоловік, згадуючи свій перший та не дуже вдалий досвід квітникарства.

Тоді «московські фіалки» довелось повернути назад.
Опісля, впертий хлопець все ж таки вирішив повернутися до попереднього задуму. Тож, замовив з Одеси ще 16 сортів фіалок. Але й тоді молодого квітникаря спіткала невдача – саджанці загинули через те, що «експериментатор» поставив їх у кришталеву склянку з водою, а фіалки, виявляється, не люблять кришталю.

Війна в Афганістані та робота в міліції змусили відволіктись на інші речі

«Тоді я подумав, що це – не моє. Потім почалась війна в Афганістані й мене забрали до армії. Повернувшись зі служби, пішов працювати до правоохоронних органів. Тоді вибирати не доводилось. Однак, пропрацювавши в міліції ще два роки, повернувся до енергетики», - продовжує львів’янин.

До слова, за фахом Анатолій Іваницький – інженер-електрик.

Йому вдалось вивести новий унікальний сорт фіалок із романтичною назвою «Рожева Чарівність».
Варто зазначити, що під час виставки, яка триватиме з 3 по 7 червня, усі охочі зможуть не лише помилуватися красою, але й придбати листочки та дорослі квітучі рослини, а також отримати консультацію з вирощування фіалок та догляду за ними.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Філателіст Показати IP 3 Червня 2014 13:34
Де ж проходить ця виставка???
музейник до Філателіст Показати IP 3 Червня 2014 13:41
У Волинському краєзнавчому музеї по вул. Шопена, 20 і тільки до суботи.
lola Показати IP 3 Червня 2014 14:06
вже сходили туди родиною. Гарно. Придбали ростка. Будемо вдома таке чудо вирощувати)))
яна Показати IP 3 Червня 2014 14:16
А до якої години?
Misteria до яна Показати IP 3 Червня 2014 15:09
До 18-ї=)
Луцьк Показати IP 3 Червня 2014 15:57
А наша колишня землячка Ващук Катерина за притягнення до кримінальної відповідальності сепаратиста Царьова НЕ ГОЛОСУВАЛА. Раніше вона голосувала за мовний закон Ківалова-Колісніченка. Отже, вгадайте з трьох разів: СЕПАРАТИСТКА чи НІ наша Почесна Волинянка?
Горохів Показати IP 3 Червня 2014 16:15
Не голосувала, тому що 375 тисяч зелених баксів рахувала, які взяла від Курченка!
хворим Показати IP 3 Червня 2014 16:40
причому тут Катерина Ващук хіба вона вам Горохівчанам мало хорошого зробила, невдячні ви свині Читай статтю, тут про фіалки чи ти обкурився
Інший Горохів Показати IP 3 Червня 2014 17:14
Наказ депутатам Волиньради: Ващучку треба позбавити звання Почесного Волинянина, яке вона купила у Клімчука і Войтовича.
яя Показати IP 3 Червня 2014 19:15
Гнати її уже давно треба
Анонім Показати IP 4 Червня 2014 06:30
Д**іли, стаття про фіалки.
Аноніму Показати IP 4 Червня 2014 10:41
А Катя любить лише "зелені" фіалки!
Кум Горохівський Показати IP 4 Червня 2014 18:28
Ви подивіться на якому найкрутішому джипі-Тойоті Ващук приїздить до нас на Волинь, хизується перед нами бідними. За які грошики вона купила цю махіну? Та за гроші горохівської судді, яку замість того щоб посадити в тюрму, Катя протягнула суддею "довічно". Та за 50 тисяч "зелених", які отримала від подруги Свєти Соколовської за призначення її начальницею обласної сільгоспінспекції. Так що погрузла Ващук в корупції по саму шию і скоро буде мати чималенькі неприємності - вже ніхто її не спасе від ганьби, навіть сам Курченко з Арбузовим, у фракцію яких вона продалася з такою ганьбою.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus