USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ковельчани чекають від влади дій щодо порятунку Турії

7 Листопада 2015 09:00
Деякий час тому частина водяної артерії Ковеля річки Турія, що в центрі міста, була щільно вкрита дрібними зеленими водоростями, але тепер ситуація дещо змінилася: зелений килим набув тьмяно-коричневого кольору і поступово намагається рухатися за течією, яка ледве помітна. Однак далі ділянки водойми, що в районі мосту по вулиці Сагайдачного, це полотно не просувається, бо там русло річки зовсім захаращено очеретом та іншими водоростями. А це створює суттєвий бар’єр на його шляху.

Під час щотижневих нарад у заступника міського голови Андрія Товстиги постійно звучать запевнення, що річка поступово очиститься й сама, була б лише течія, а отже бити на сполох не потрібно, - повідомляє Про Ковель.

Не хвилюються за водне плесо Турії й екологи. А воно все більше занепадає. Занедбані, порослі береги, вкрита очеретом річка, засмічене всіляким непотребом дно водойми – це дійсний стан нашої Турії.

Щороку наприкінці літа тут можна бачити мертву рибу, яка, за словами тих же таки екологів, просто задихається у воді. Їхнє пояснення таке: спека, гниють водорості, яких у річці достатньо, тому для риби не вистачає кисню і вона гине. У такі дні біля Турії знаходитись просто не можливо: смердить так, що чути на далекій відстані від річки. Втім і тоді ні влада міста, ні екологи жодних мір не приймають, лише санепідстанція рекомендує людям у такій водоймі не купатися.

Нинішній стан справ щодо річки тривожить ковельчани. Вони чекають від Ковельського Білого Дому дій щодо порятунку Турії, яка роками була окрасою Ковеля, місцем відпочинку людей, проведенням спортивних заходів, у тому числі й міжнародних змагань, тощо.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Ковельчанам Показати IP 7 Листопада 2015 11:37
А ви не здогадуєтеся, звідки та рослинність береться?! Оце з котеджиків, які туди водовідлив влаштували в ріку тече водичка з фосфатами від миючих засобів - які є ні чим іншим, як добриво - результат - "на лицо". З такими господарями як кіндєр у вас більше шансів перетворити Турію на Полтву (львівська каналізація) ніж на окрасу міста. А кому з екологів дуже болить за річку - питання незаконного зливу вирішується дуже просто - велика банка монтажної піни + шланг від медичної системи - натяк зрозумілий?)
Ковельчанин Показати IP 7 Листопада 2015 21:28
SOS - S O S - S o s .......
николай Показати IP 8 Листопада 2015 13:45
а ктото делал запос в прокураатуру. сколько денег попередник киндера потратил на намывку участков в ковеле в районе владимирской. а природоохраны в ковеле нет.бывшие менты работать не будут не умеют. нехотят. прокуратуры тоже нет.они по платным ставкам рыбу ловят у своих же бывших работников

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus