USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ковельський ветсанзавод закриють, рештки утилізують і землі рекультивують, - Гузь

31 Травня 2017 18:55
Закрити ковельський ветсанзавод, утилізувати рештки та рекультивувати землі – це все під силу домогтися волинянам, впевнений народний депутат України Ігор Гузь. І про це нардеп наголосив в ефірі телепередачі «Ми Вас обирали» телеканалу «Нова Волинь», відповідаючи на запитання телеглядачки з Ковеля.

«Вже десятки років люди страждають від нестерпних запахів ветсанзаводу. Нам вдалося винести цю проблему на загальноукраїнський рівень та із допомогою ЗМІ всі про це дізналися», - сказав він.

Нагадаємо: нардеп Ігор Гузь у березні особисто відвідав Ковельську філію ДП «Укрветсанзавод» та неодноразово підтримував ковельчан, зустрічався із ними, організовував зустрічі у Києві із представниками Державної екологічної інспекції та міністерства екології і природних ресурсів. Також під час брифінгу в Раді разом із громадськістю наголошував на важливості ліквідації цього заводу.

«Це питання сколихнуло нашу область. Уряд виділив з резервного фонду 17 мільйонів гривень на його закриття. Це великий плюс. Також, 30 травня, вранці, мій помічник Ігор Верчук, який проживає в Ковелі, відвідав на запрошення Віце-прем’єр-міністра Степана Кубіва тематичну нараду в Києві. Деталі знатиму згодом», - розповів він.

Ігор Гузь поінформував телеглядачів, що цього тижня матиме зустріч із активістами, які протестують проти роботи заводу.

Варто додати, 29 травня понад сотня ковельчан, обурені бездіяльністю влади, приїжджали до голови Волинської ОДА Володимира Гунчика, аби почути, чому рештки з ветсанзаводу досі не вивезли і не утилізували.

«Коли приїжджав Президент на Волинь, ті ж самі пікетувальники ветсанзаводу хотіли в П'ятиднях поспілкуватися з Петром Порошенком і розповісти йому особисто про свою проблему. Чому ні? А людей ж просто виставили подалі за паркан. Охорона там стояла постійно. Люди ображені. Невже так можна?» - наголосив нардеп.

«Зараз на території заводу встановлено котел, який спалює щодня 10 тонн відходів. Це мало. Фактично 200 днів потрібно, щоб все спалити. Можна спалювати і 30 тонн решток за один день. Але факт залишається фактом: сьогодні приблизно ще 2 тисячі тонн відходів тварин знаходяться на території заводу!» - розповів нардеп.

«Думаю, ми доб’ємося закриття ковельського ветсанзаводу, утилізації решток та рекультивації землі!» - резюмував Ігор Гузь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
? Показати IP 31 Травня 2017 21:21
Закриють...а далі що?Куди діватимуть останки загиблої худоби?Чому не відновити роботу,вживши "европейські"технології?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus