USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Ковельчани пікетували Гунчика через ветсанзавод

29 Травня 2017 13:40
Більше сотні ковельчан, обурені бездіяльністю місцевої влади, приїхали до голови Волинської ОДА Володимира Гунчика, аби почути, чому рештки з ветсанзаводу досі не вивезли і не утилізували. Приїхали не лише дорослі, які живуть поруч з заводом, але й діти.

Варто додати, сьогодні ці ж активісти приходили до Ковельського міського голови Олега Кіндера, але той відправив їх до Гунчика, який вже неодноразово обіцяв розібратися з проблемою на ветсанзаводі.

Як розповідають люди, для утилізації решток на заводі придбали спеціальну піч, яка може спалювати близько 10 тонн тваринних решток на добу. Тиждень тому її запустили у тестовому режимі, проте повноцінно вона так і не запрацювала через поломки та крадіжку кабеля.

Нагадаємо, через екологічну катастрофу, яка склалася на ветсанзаводі у Ковелі, містяни та мешканці прилеглих сіл неодноразово перекривали міжнародну трасу Ковель-Ягодин. Їх дістали бездіяльність, постійні відписки та ігнорування владою проблеми. Люди скаржилися, що народний депутат Степан Івахів, який би мав лобіювати інтереси людей, що його вибрали, та голова Волинської ОДА Володимир Гунчик - абсолютно байдужі до проблеми людей. Варто додати, минулого тижня нардеп все ж побував на заводі й заявив, що він ліквідується як юридична структура, і як фізична.

Пані Марія з Другого Ковеля каже, що черв'яки з заводу вже повзуть під будинки. Люди скаржаться, що Гунчик тільки обіцяє, що все буде добре, а сам навіть не приїжджав до них.
Зі слів пікетувальників з ними на зустріч до Гунчика приїхав і Ковельський міський голова, але в натовпі його поки не видно.

«Завеземо вантажівками йому сюди ті відходи!» - обурено розповідають ковельчани.


Котел, у якому наразі спалюють рештки тварин, зі слів місцевих, призначений для сушки зерна, а не ліквідації відходів. Відтак, котел не справляється з утилізацією мертвеччини.


Наразі люди увійшли у будівлю обласної ради.
За станом на 13:40 зібралися біля входу до залу, де запланована комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Голови Волинської ОДА, який є головуючим на цій комісії, ще немає.

Зауважимо, що в залі вже зібрались члени комісії, які чекають її початку ще з 13:00. Проте, з незрозумілих причин, вона досі не розпочалась.
До людей вийшов заступник Гунчика Сергій Кошарук. Ковельчани почали звинувачувати його у тому, що він під час візиту президента Петра Порошенка на Волинь 24 травня чиновник не пустив їх до нього.

«Ми не хочемо слухати ваші обіцянки! Чому не працює котел для спалювання?!» - на емоціях цікавляться розлючені протестувальники.

На це Кошарук заявив, що він не директор заводу, його повноваження – обмежені, і максимум, що він може - координувати роботу.
Тим часом в зал зайшли люди, атакож Олег Кіндер та Сергій Кошарук. Розпочалася нарада за головуванням очільника ОДА.

Як зазначив під час засідання комісії мер Ковеля, котел для спалювання тваринних відходів на ветсанзаводі вже почав працювати. На що йому заперечили присутні пікетувальники, мовляв, він лише запускається у тестовому режимі.
В ході наради стало відомо, що вже завтра роботу котла зі спалювання решток перевірить спеціальна комісія, залишки відходів будуть компостувати у спеціальних ємкостях, а результати аналізів води, за потреби, перевірить прокуратура.

Також протягом двох днів обіцяють здійснити знезараження води, яка знаходиться на територію заводу, до стану, підходящого до зливу в каналізаційну мережу міста.

Як повідомлялося, резонансна ситуація навколо Ковельської філії «Укрветсанзаводу» призвела до масових акцій протесту, перекриття міжнародних трас та обговорення проблеми на загальнодержавному рівні. На сьогодні завод законсервований, а на попереднього директора Вадима Сухоноса відкрито кримінальну справу. А нещодавно Генеральний директор «Украветсанзаводу» Віктор Підгорний призначив нового виконувача обов’язків керівника ковельської філії Андрія Марченка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Ігор Показати IP 29 Травня 2017 13:59
ну чому ці люди не приїхали коли порошенко був у луцьку?? Треа було і лучанам долучитись бо в Луцьку теж смердить!!
Іван Показати IP 29 Травня 2017 13:59
В Луцьку теж вонь
Корінний лучанин Показати IP 29 Травня 2017 15:12
«Завеземо вантажівками йому сюди!» - обурено розповідають ковельчани. - Шановні ковельчани, завезіть це до місць проживання ГУНЧИКА, до його котеджів і нехай насолоджується !!!! Гунчик сам рвався до влади, то нехай відчує силу людей! Це йому не ЛуАЗом керувати де для нього працівники були НІЩО , бо був за спиною Порошенка. Гунчик сам хвалився перед волинянами, що вже виріс із директора ЛуАЗУ ,заробив (набашляв у БОГДАНІ) грошей і може стати ДЕРСЛУЖБОВЦЕМ на схилі літ своїх. Тут і ПЕТРО допоміг стати головою ОДА після виборів.
Саня Показати IP 29 Травня 2017 15:46
Гнати два бидла - Кошарука з роботи, координувати віддалено, а Гунчика - на завод, а ще краще у в'язницю!
кошарук off Показати IP 29 Травня 2017 19:35
Присягаюся у році 2015-му, як тільки Кошарук був призначений на посаду зама чи може тоді ще мав приставку в.о., короче не важливо -- отож літо 2015-го, овальний зал, якась непотрібна і нудна нарада щодо підготовки до святкування Дня незалежності. Вона закінчується всі виходять із залу, вихожу і я -- випадково побачив, шо в Кошарука між ногами по шву штани порвані. Мля, він навіть не скорденував свої штани, шо воно вам людонькі на кординує. Завчив чиновницькі фрази і думає діловод)))
32 Показати IP 30 Травня 2017 08:09
Я тільки згадую, як покійний Клімчук на коліна ставав перед пікетувальниками, і всерівно був вам не такий він!а це ч..м...о навіть не вилізло, стидоття
32раз до 32 Показати IP 30 Травня 2017 13:50
Це хто на коліна ставав? Ти кажи, да не забалакуйся!!!
ОЛЕГ Показати IP 30 Травня 2017 11:23
занести гуні в кабінет пару-другу туш і закрити там того херовніка на 3 суток!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus