USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Людські паї на Камінь-Каширщині Держгеокадастр передав у приватні руки

30 Жовтня 2018 10:58
Держгеокадастр Волині взявся роздавати вже людські паї. 4 гектари землі у Камінь-Каширському районі, якимось чином перейшли у приватні руки. Здійснити таку оборудку вдалося завдяки довідці з геокадастру.

Мовляв, на землі недобросовісно хазяйнували, тому їх вирішили забрати та передати більш хазяйновитим господарям. Так йшлося в документі. Щоправда, власники паїв зовсім не згідні з такими висновками, йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

4 гектари у Камінь-Каширському районі забрали в одних власників та передали іншим. Сталося це на території Клітицької сільської ради, а саме – у селі Гута-Камінська. Селяни звернулися до прокуратури. Справу передали у суд.

Під час слідства вдалося з’ясувати, що Держземагенство надало недостовірну довідку про стан земель та незаконно присвоїло їм кадастрові номери. Це й призвело до незаконної видачі певним особам державних актів. Справа, щонайменше, дивна, і не лише через те, що розпайовану землю не можна забрати в пайовика та передати іншому. А й через те, що це земля сільської ради і геокадастр не має жодного відношення до неї.

Суд одразу постановив повернути землю власникам, проте службовці Держгеокадастру дійшли аж до апеляцій.

Не дивлячись на усі докази прокурорів, земельники посилаються на неповне з’ясування судом обставин справи і ставлять під сумніви висновки експерта. Проте слуги Феміди відхиляють їхні скарги.

Разом із тим маємо ситуацію, яка розгорнулась у Маневицькому районі. Там землі запасу Прилісненської ОТГ досі не передали громаді у користування, хоча після об’єднання усі землі, згідно наказу Кабміну, мають переходити громадам. Передати землі у користування ОТГ Держгеокадастр повинен був ще восени, але досі цього так і не зробили.

Між тим саме на цих територіях знаходяться торфовища. І через блокування геокадастром процесу передачі земель, ДП «Волиньторф» не може їх розробляти. Нещодавно там сталося екологічне лихо – невидобута копалина зайнялася. Пожежу на торфовищі гасять там і досі.

«Як видно, земельні питання у Держгеокадастрі вирішуються дуже легко - завдяки липовій довідці можна присвоїти ділянці кадастровий номер і віддати її у приватні руки. Можна не віддавати землю створеним громадам, а тихцем виділяти її без погоджень цих громад у приватні руки. Про дерибан землі говорять постійно, але жодного посадовця-земельника на Волині до відповідальності не притягнули», - наголошують журналісти телеканалу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus