USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У Луцьку презентують світові бестселери про технології майбутнього

26 Жовтня 2015 22:00
Лучан запрошують на презентацію світових бестселерів - книжки Еріка Шмідта і Джареда Коена “Новий цифровий світ” та відомого фізика-теоретика Мічіо Кайку “Фізика майбутнього”. Переклади українською мовою цих бестселерів презентує львівське видавництво “Літопис”.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив засновник і директор видавництва Михайло Комарницький.

Презнтація відбудеться у Луцьку, в приміщенні в аудиторії 401 Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки в Луцьку у середу, 28 жовтня 2015 року о 12:00.

Адреса: Луцьк, вул. Винниченка, 30, аудиторія 401.



Книги призначені для всіх, хто цікавиться інформацією про сучасні досягнення науки, - пише Район.Луцьк.

У книжці «Новий цифровий світ» голова ради директорів компанії «Google» Ерік Шмідт і керівник наукового центру «Google Ideas» Джаред Коен на основі свого унікального досвіду намагаються відповісти на одне з найскладніших запитань щодо нашого майбутнього: як технології змінять наше щоденне життя та безпеку, освіту, медицину, медіа. Це книжка не про ґаджети – це погляд на те, яким стане життя людей в новому цифровому світі, де кожен буде на зв’язку.

У книжці-бестселері «Фізика майбутнього» Мічіо Кайку досліджує, як три великі наукові революції – квантова механіка, біогенетика і штучний інтелект, – що кардинально змінили світ в останні десятиріччя, трансформують наше життя в наступному сторіччі. Книжка ґрунтується на інтерв’ю з понад 300 провідними науковцями, тими, що перебувають на передньому краї науки.

Майбутнє компʼютера, штучного інтелекту, медицини, енергії, космічних подорожей і навіть майбутнє багатства ‒ про це все можна дізнатися з книжки «Фізика майбутнього».

Ці книги призначені для всіх, хто цікавиться інформацією про сучасні досягнення науки: насамперед для учнів, вчителів, викладачів, студентів, які обирають свій фах. Автори підкреслюють, що за кілька років з’являться зовсім нові галузі індустрії.

«Новий цифровий світ» переклала Ганна Лелів. «Фізику майбутнього» – Анжела Камʼянець, доцент Львівського національного університету імені Івана Франка, наукові редактори українського перекладу професор Іван Вакарчук та професор Віктор Федоренко.

Довідка про авторів.

Ерік Шмідт – голова ради директорів компанії Google, де він почав працювати з 2001 року. З 2001 до 2011 року був головним виконавчим директором Google і керував стратегією компанії разом із засновниками Сєрґєєм Бріном і Леррі Пейджем. Перш ніж приєднатися до компанії Google, Ерік Шмідт був головою ради директорів і головним виконавчим директором компанії Novell, головним директором з технологій у корпорації Sun Microsystems. До цього він входив до складу групи науковців у центрі досліджень компанії Xerox у місті Пало-Альто (PARC), а також обіймав посади в компаніях Bell Laboratories і Zilog. Він також очолює раду директорів фонду «Нова Америка» та з 2008 року є членом ради опікунів Інституту перспективних досліджень у Принстоні (штат Нью-Джерсі).

Джаред Коен – засновник і директор наукового центру Google Ideas. Він є стипендіатом Родса, автором двох книжок – «Діти Джихаду» (Children of Jihad) та «Сто днів тиші» (One Hundred Days of Silence). Року 2013 журнал Time назвав Джареда одним із сотні найвпливовіших людей у світі. Коен також є членом ради директорів корпорації SFX Entertainment і членом консультативної ради директорів Національного антитерористичного центру.

Мічіо Кайку ‒ науковець зі світовим імʼям у галузі теоретичної фізики. Обіймає посаду професора теоретичної фізики в міському коледжі та університеті Нью-Йорка. У віці 21 рік закінчив Гарвардський університет і почав працювати в лабораторії Берклі. У 26 вже читав лекції в Прінстонському університеті.Професор Кайку ‒ автор девʼяти науково-популярних книжок, дві з яких ‒ «Візії: як наука змінить світ ХХІ століття» та «Гіперпростір» ‒ стали бестселерами і перекладені на десятки мов світу, в тому числі українською.

Ведучий численних наукових програмах на телеканалах BBC-TV, Discovery і Science, присвячених визначним винаходам і відкриттям, знімається в документальних фільмах, ведучий щотижневої програми на радіо, яка має своїх слухачів в 130 містах США, виступає з лекціями в багатьох країнах світу.

Феномен Мічіо Кайку полягає у вмінні доступно пояснити складні проблеми теоретичної фізики та світобудови для широкої аудиторії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Василь Показати IP 27 Жовтня 2015 03:56
Як ми колись з нетерпінням чекали коли люди будуть з антенами на головах ходити... Дочекалися. Але тепер настав той час, коли кожна здравомисляча людина молиться за те щоб більшість описаного в цих книжках ніколи в житті не відбулась. Особливо щоб ці антени з голів не перейшли в голови, бо це буде швидкий кінець людству.
wel Показати IP 27 Жовтня 2015 09:53
А ти, Василю, ті книжки читав? Якщо так боїшся змін - вдягай постоли, кожуха та йди до церкви поклони бити, щоб "більшість описаного в цих книжках ніколи в житті не відбулась". Люди намагаються розв'язати проблему виживання планети і хочуть пояснити для чого вони це роблять, але ти далі своєї "антени" не сприймаєш...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus