USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучанка мешкає з дітьми у нелюдських умовах

6 Листопада 2015 07:00
У нелюдських умовах проживає родина лучанки Оксани Владичко: з чотирма дітьми жінка мешкає у приміщенні площею 11 метрів квадратних без жодних зручностей вже впродовж десяти років.

Чи змінилася доля багатодітної матері, про поневіряння якої вже неодноразово повідомляли ЗМІ, з’ясовувала ТРК «Аверс».

Оксана Владичко мешкає у приміщенні площею 11 метрів квадратних без зручностей із чотирма малолітніми дітьми. Її колишній чоловік зловживає алкоголем, а рідна матір вигнала її з хати, тому що завела нову сім’ю. Оскільки виїжджати багатодітній матері було нікуди, вона оселилася у тимчасівці, за стіною якої її вітчим тримає свиней.

Як розповіла Оксана Владичко, торік матір відключила газ та електроенергію, тож жінка мешкає разом з дітьми без комунальних зручностей.

Зводити кінці з кінцями багатодітній матері заважає ще й те, що працює вона на Луцькому підприємстві електротранспорту, де постійно затримують заробітну плату. З працівниками не розрахувалися ще за липень. Жінка розповідає, що два тижні тому під час зборів директор підприємства говорив, що після 22 жовтня надійде субвенція і він намагатиметься погасити заборгованість із виплати зарплати за липень та серпень.

Зі своєю проблемою жінка, вже зверталась в усі інстанції. Черга на соціальне житло, здається, не рухається. У міській раді, де продовжують давати обіцянки, їй запропонували самій віднайти у Луцьку вільне соціальне житло, з чим, на подив чиновників, вона впоралась. Проте навіть тут зіштовхнулася з несправедливістю з боку місцевої влади. Оксана Владичко розповіла, що як тільки повідомляє про те, що з’явилася вільна квартира, як туди одразу хтось вселяється, а під час сесії міської ради заступник міського голови Лариса Соколовська сказала, що не бачила більш цинічної та зухвалої людини, ніж Оксана Владичко.
Члени депутатської комісії міськради оглядали місце мешкання Оксани Владичко, переконавшись, що жінка не має нормальних умов для проживання.

Відтак, під час сесії міськради з депутатським запитанням до міського голови звертався член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук. Він просив надати інформацію про розгляд судової справи щодо звільнення приміщення, самовільно захопленого іншою особою. Тоді міський голова Микола Романюк відповів, що не має в наявності матеріалів судового процесу та не хотів би говорити про ситуацію, що склалася, назвавши її «внутрішньою сімейною ситуацією».

Після розголосу цієї життєвої драми у різноманітних ЗМІ, ситуація, на жаль, залишається незмінною. Єдина надія цієї родини на Луцькраду уже нового скликання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
Анонім Показати IP 6 Листопада 2015 07:09
А соколовська не цинічна?! Де допомога влади знедоленим, така роздекламована про романюка в ЗМІ?!
сірко Показати IP 6 Листопада 2015 08:57
пропоную пані соколовській махнутися житлом
вася Показати IP 6 Листопада 2015 09:32
хитрюга, мати поруч, а держава їй щось повинна. якщо бабусі рідній наплювати на дочку і онуків, то при чому тут соколовська? гарно так видурювати надурняк квартири. живу не в кращих умовах, але не плачуся.
Не Ангел до вася Показати IP 6 Листопада 2015 17:02
Ларіса,не бикуй!Без хабарів пожити в таких умовах слабо?
Людмила Показати IP 6 Листопада 2015 09:45
коментар було видалено
Ця Показати IP 6 Листопада 2015 09:48
коментар було видалено
Аня Показати IP 6 Листопада 2015 09:50
коментар було видалено
Лучанка Показати IP 6 Листопада 2015 10:02
Оксана скільки тобі років все життя жалітись і просити у влади житло. Поміняй роботу. Я не готова платити податки для того щоб надали житло безкоштовно якійсь багатодітній мамі. Хто тебе просив скільки дітей родити. Справді нагла.
Мало до Лучанка Показати IP 6 Листопада 2015 10:20
Мало грошей, хай міняє робота, йде на Кромберг. Бо ж ніц не робити у ЛПЕ і пахати за з/п на Кромбергу - то ж пахати треба. А вимагати все на світі від держави - то багато сил не треба.
Василь до Мало Показати IP 6 Листопада 2015 10:45
А в ЛПЕ хто замість неї робити буде? Ви? ЛПЕ підпорядковане міськраді, тому міськрада нехай і дбає про своїх працівників бо вона зобов'язана це робити! А Соколовська нехай знайде собі іншу роботу, якщо не має можливості справлятися з цією, може й групу інвалідності оформити. Скільки місяців Соколовська без зарплати? А ті хто податки не хоче платити скільки місяців без зарплати?
європеєць до Мало Показати IP 6 Листопада 2015 18:51
а що на Кромберзі стільки платять, що можна купити квартиру?
Лучанин до Лучанка Показати IP 6 Листопада 2015 10:39
Судячи з сказаного, ви податки не платите. А якщо і платите, то на скільки квартир їх вистачить? На нову квартиру депутату ви платити згідні, на зміну хорошого асфальту в центрі ви згідні, на перейменування вулиць ви згідні, ще на будь-що що не приносить користі людям ви згідні. А от щоб допомогти людині, яка з будь-яких причин потребує допомоги ви не згідні. А хто просив вашу маму вас народити?
Лучанка Показати IP 6 Листопада 2015 10:08
Оксана і хватить клянчіти все життя ніхто тобі нічим не зобовязаний
міра Показати IP 6 Листопада 2015 10:42
З рідними треба знайти компроміс ) А на халяву всі хочуть. Діти страждають за дурних батьків
Mik (галицька миша) Показати IP 6 Листопада 2015 11:06
Най їде у будь-який район, у село, там житло дешеве.
Знаюча Показати IP 6 Листопада 2015 11:09
Шкода жінку звичайно, але мільйони людей заробляють собі на житло і гідне життя, а ті що не справляються , мабуть не достатньо прикладають зусиль . А роботу і чоловіків,пані Оксано, за вас ніхто не вибирав, тому і міняти щось лише вам.
Марина Показати IP 6 Листопада 2015 11:20
Почитавши коментар, я розумію чому у нас в державі все "так", ні єдиного коментаря в підтримку жінки. Стільки жінок в наш час залишають дітей, "вбивають", відмовляються. А вона - боєць. Ось думка українців "я живу гірше"...З такими думками ми і будемо жити "гірше". Треба вже почати вимагати дер структури працювати та надавати соціальний захист населенню. Так ми і живемо...Знайому на вулиці вдарив і обізвав незнайомий чоловік - у міліції радять - наплювати і нічого не робити. Поки ми маємо таке мислення доти ми матимемо ТАКЕ життя - виживання. Треба вимагати кращого...Мені шкода читати коментарі вище....люди озлоблені і це в час коли ми маємо єднатися..тільки так ми поборемо біду...
Анонім Показати IP 6 Листопада 2015 12:25
Міняти треба цю міськраду вже давно.Якось ухитряються працювати при всіх президентах керівники відділів,заступники...
аяяй Показати IP 6 Листопада 2015 13:11
Ну что вы такое говорите,наш Романюк незаменимый мер,самый лучший:-) :-) :-) :-)
відчай до аяяй Показати IP 6 Листопада 2015 13:56
От Романюка і Соколовську і всю міську раду і всю їх мать-перемать на місяць в такі умови! Їм все по барабану! А ви всі можете і повиздихати.
Анонім Показати IP 6 Листопада 2015 14:26
А для чого органи місцевого самоврядування? Звичайно, в їх компетенцію входить і турбота про малозабезпечених мешканців громади. Не треба засуджувати. Нормальна, хороша жінка, видно, що хлопці доглянуті. Чому б не допомогти людині, яка опинилась в скрутному становищі? Тим більше, що в міської влади можливості є.
Лучанин до Анонім Показати IP 6 Листопада 2015 17:07
Кому романюк,соколовська і інша гидота помогли?Нікому!А корито лижуть!
європеєць Показати IP 6 Листопада 2015 18:48
Це обов'язок держави захищати малозабезпечених громадян. У всіх європейський країнах це норма. Чому держслужбовцям можуть надавати безкоштовні квартири і всі мовчать і мало хто про це знає, а простій багатодітній сім'ї - ні.
Студент Показати IP 6 Листопада 2015 21:58
Особисто знаю Оксану. Чоловік у неї звичайно є, здоровий і нічого йому не бракує, тільки напевно оформити розлучення це вигідніше??? А цей піар перед виборами??? Не завжди Оксана порядні вчинки здійснювало от їй і відплатилося. А підтримувала вона на минулих виборах партію Сильна Україна. Треба працювати і ще раз працювати і їй і її чоловікові. А маму требу треба поважати, напевно не безпідставно вона так вчинила????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus