USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Луганчанин вчився у волинян, як бути «бандерівцем»

5 Травня 2015 13:52
Дев’ятнадцятирічний Матвій з острахом їхав до «западенців» першого разу, втім, нині Волинь стала для нього краєм, де луганчанин знайшов багато друзів.

Вперше Матвій Дихановський із псевдо «Друг Апостол» приїхав у Лесин край на всеукраїнську спортивно-патріотичну гру «Звитяга» торік. Хлопець розповідає, що з того часу він кардинально змінив свою точку зору щодо мешканців заходу України.

«Торік я приїхав на звитягу вперше. Тут усіх цікавить, чому я вирішив сюди прибути, мовляв, я зі сходу, й нам розповідають про страшних «бандерівців», а тут - самісіньке їхнє «серце».

А прийняв таке рішення із дуже простої причини – зацікавився вихованням молоді. Саме молоді, бо виховувати дорослих, здебільшого, - без толку, адже це вже сформовані особистості й вони не готові змінюватися, бо мають свої принципи. Я вважаю, що однією із причин, чому у нашій країні виникли проблеми з війною – це протилежні погляди молоді та старшого покоління, яке виховувалося неправильно. Тому, патріотичне виховання молоді має бути одним із основних напрямів внутрішньої політики держави сьогодні», - розповідає у коментарі для Інформаційного агентства Волинські Новини Матвій Дихановський.
«Друг Апостол» вважає, що «Звитяга» дає можливість відчути дух патріотизму, єдності, співпраці та здобути навики військового вишколу.

«Це те, що може знадобитися нам в житті. Окрім того, «Звитяга» може стати основою у подальшій військовій кар’єрі. Також тут вбувається й виховний процес. «Звитяга» виховує нормального, прогресивного українця», - наголошує хлопець.
Матвій розповідає, що вперше, як їхав до «бандерівців», то його відмовляли знайомі – казали, мовляв, - небезпечно.

«Мені постійно наголошували бути обережним, давали різні настанови, як себе з вами поводити, мовляв, нас там не люблять. Але я не злякався і поїхав. Насправді, ці всі острахи, міфи про злих «западенців» – дурня! Тому нам побільше треба таких обмінів, аби на захід України їздили діти із Луганщини та Донеччини. Якби такі обміни були інтенсивними раніше, то такого як зараз на сході ніколи не відбулося б», - вважає «бандерівець» з Луганська.

Після окупації його домівки російсько-терористичними військами, життя в рідному місті стало нестерпним й Матвій виїхав із зони АТО.

«За рік, після минулої «Звитяги», моє життя змінилося кардинально. Усе почалося з Майдану, у якому я брав участь. А далі на нашу землю прийшла війна... Майже усі мої друзі виїхали з окуповано території. Є декілька, які ще живуть в Луганську, втім, вони теж шукають шляхи для переселення. Я вам скажу так, що для адекватної, активної, інтелектуальної молоді там немає жодних перспектив.

Знаєте, це не стало для мене несподіванкою. Коли я їхав торік сюди, то вже знав, що ситуація буде погіршуватися. Так, я сумую за рідною домівкою, вже рік там не був, скучив за моїми вуличками, якими бігав з друзями. Втім, я розумію, що для того, аби отримати свою рідну Україну потім, потрібно жертвувати чимось сьогодні», - вважає «бандерівець» зі сходу.

Зауважимо, що розмовляє Матвій української мовою й наголошує, що це його рідна дуже гарна мова!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
луцький Показати IP 5 Травня 2015 14:00
Ну якби пару сотень або тисяч приїхало і щось взяли для себе - тоді новина! А один і з такого регіону з міліонами населення це...?!
Анонім до луцький Показати IP 5 Травня 2015 14:05
ЗАСЛАНИЙ КОЗАЧОК
бандерiвець до Анонім Показати IP 7 Травня 2015 02:26
Це шпигун лнровскій
Анонім Показати IP 5 Травня 2015 14:33
А удавочку неофіту подарували?
Анонім Показати IP 5 Травня 2015 15:38
та в нього морда якась придурковата, таке відчуття що він не з луганщини а з Ліпін
Анонім до Анонім Показати IP 5 Травня 2015 18:52
так бандерівець же. розумних людей там немає.
лучанка Показати IP 5 Травня 2015 17:00
океани теж починались з крапель дощу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus