USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Каналізаційні мережі Луцька стали наполовину сміттєзвалищем

20 Грудня 2013 14:44
Цього року в Луцьку було більше 5 тисяч аварійно-ремонтних виїздів «Луцькводоканалу» через припинення роботи систем каналізаційної мережі. Міську каналізаційну мережу почали розбудовувати у 50-х роках минулого століття, з того часу заміни ніхто не робив. Загалом в Луцьку більше 200 кілометрів каналізаційних колекторів різного діаметру - від 100 міліметрів до 800 міліметрів. Більшість із них зношені, потребують заміни. Ще одна проблема – засмічення.

Заступник директора «Луцькводоканалу» Володимир Чупун вважає, що каналізації засмічені, значною мірою, через «культуру» людей. Про це він розповів під час презентації новітнього обладнання для очищення зливової каналізації, яке придбав «Луцькводоканал», сьогодні, 20 грудня. «На 50% усе засмічено. В трубах жири, оливи накопичуються на стінках труб, що поступово зменшує їх діаметр. Також, накопичується іржа, накип, пісок, ганчірки. Поліетиленові пакети - це ще одна біда: застрягають й осідають в місцях поворотів каналізаційної траси. Багато викидають і засобів гігієни, та й іншого сміття, а це все засмічує колектори», - сказав Володимир Чупун.
Для їх чистки цього року замовляли з Києва спеціальну техніку, на що витратили більше півмільйона гривень.

Працівники водоканалу кажуть, що проблемні зони є у кожному мікрорайоні міста. Втім, запевняють, що з нового року ситуація зміниться, бо закупили нову техніку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus