USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцькі революціонери влаштували «День гніву» прокуратурі, міліції та суду

19 Лютого 2015 19:41
У рамках акції «Непокаране зло – зростає», ініційованої революційними середовищами міста, відбулись візити активістів та простих лучан в обласну прокуратуру, Управління МВС у Волинській області та Луцький міськрайонний суд. Акцію ініціювали на знак того, що за рік зміни влади фактичних змін в країні не відбулось, а вимоги Майдану так і не були виконані.

Як зазначила під стінами обласної прокуратури громадська діячка Марія Доманська, активісти зібрались для того, що і через рік головні вимоги революціонерів на Майдані представники не виконали – йдеться про прокуратуру, міліцію, суд та облдержадміністрацію.

«Ми прийшли нагадати, що рік тому ми збирались на Майданах всієї країни не просто так, а з конкретними вимогами – змінити систему, побороти корупцію, здійснити люстрацію та почати жити чесно і добросовісно. Це була Революція гідності», - зазначила вона.
Разом з революціонерами прибули і так звані «народні люстратори» - смітники, в яких прийнято вкидати корумпованих чиновників та посадовців. Марія Доманська відзначила, що сьогодні нікого в них закидати не збираються, проте цей знак має бути нагадуванням про те, що така перспектива все ж є, якщо чиновники і надалі не будуть змінюватися.
Екс-очільник волинського Правого сектору Павло Данильчук відзначив, що, на жаль, за рік держава глобально не змінилась. І на крові Героїв Небесної сотні та загиблих під час антитерористичної операції на сході прийшли до влади негідники. Попри це, українці, з його слів, стали міцною нацією, показали світу, що вміють воювати тощо. Данильчук закликав чиновників якісно змінювати країну та зауважив, що з України досить революцій:

«Давайте щось змінювати, якщо ви хочете, щоб не було соціального зриву. Ми не хочемо чергових революцій, тим більше, що в країні – небезпека. Але ми не бачимо розуміння від тут (в прокуратурі, - авт.) сидячих людей».
Зрештою, присутні запросили вийти до людей прокурора Волині Вадима Максимова для того, аби той розповів, скількох осіб ув’язнили за порушення закону, по яких питаннях триває слідство тощо. Після недовгих перемовин, очільник обласної прокуратури вийшов до людей та розповів, що за час його перебування на посаді вдалось довести вину десятків злочинців, в тому числі – хабарників.
Натомість, присутні просили конкретних імен та справ, проти яких ведуться провадження та закликали прокуратуру більш активно працювати спільно з громадою.

У відповідь Вадим Максимов відповів, що якщо волиняни не побачать реальних результатів та змін в роботі прокуратури до 15 березня, то він залишить свою посаду.

На тому і покінчили – активісти потягнули за собою «народних люстраторів» до сусіднього приміщення, яке рік тому брали штурмом. На сходах Управління МВС в області в самооборонівця Богдана Климчука виникло «чи то рандеву, чи то дежавю». Він висловив думку, що під час ремонту розгромлено тогоріч активістами в балаклавах приміщення, слід було залишити декілька пам’ятних вм’ятин від бруківки. «На кшталт тих, які залишились на стінах Рейхстагу», - пояснив він.
Климчук задався питанням, що змінилось за цей рік. Зокрема, чому не був звільнений з правоохоронних органів екс-очільник УМВС Волині Олександр Терещук та його заступник Володимир Никитюк, чому досі не розслідуваний належним чином інцидент із застосуванням світлошумових гранат спецпідрозділом «Сокіл» під час штурму приміщення УМВС, де звіт про кадрові чистки тощо. Разом з тим, він зауважив, що хоч якийсь діалог з правоохоронцями, все ж, існує. І лише в силах громади зробити так, щоб правоохоронці працювали як слід:

«Тільки ми можемо заставити їх це зробити – провести люстрацію. Почати дійсно боротися із корупцією, а не робити те, що роблять зараз вони – профанацію».
Акцію-візит самооборонівець Сергій Рижков назвав попередженням. Мовляв, у час, коли в країні точиться війна, правоохоронці користуються ситуацією, коли активісти день і ніч зайняті тим, що допомагають армії.

«Ви використовуєте це для того, аби не робити жодних змін. Але воно все закінчиться, бо ми все одно переможемо. Але тоді будемо питати вдвічі більше, оскільки у вас був час змінити ситуацію».

Екс-очільник Правого сектору Павло Данильчук, своєю чергою, зауважив, що він не жалкує про той штурм, який відбувся рік тому. З його слів, активісти тоді зупинили штурм та вивели з приміщення правоохоронців, в той час як тодішнє керівництво намагалось триматись до останнього і, зі слів Данильчука, було готове використовувати вогнепальну зброю. Він зауважив, що нині дійсно є покращення в стосунках з міліцією, зокрема, в питаннях, що стосуються громадської безпеки. Адже, з його слів, є дійсно адекватні та нормальні правоохоронці, і про це треба говорити. Але ситуація все ще є далекою від ідеальної:

«Той же самий начальник ДАІ Володимир Кравченя - племінник заступника міністра Авакова, як вам таке? Скільки разів ми говорили Петру Шпизі – звільняй, що ти робиш?! Прояви позицію! Шкода, що його немає, бо я би хотів, щоби він приніс ту бруківку, яку ми йому подарували 12 квітня, коли він виходив на сцену Євромайдану, коли обіцяв, що буде дотримуватись тих вимог, які ставили революціонери».
Проте, на думку Климчука, міліція та прокуратура, за рівнем корупції та зловживань, «нервово курять в стороні» у порівнянні з судами. Він стверджує, що за рік зміни влади не було звільнено жодного судді.

«Я думаю, що потрібно нагадати їм, що люди – це влада, а не судді і міліція. Я думаю, що туди треба пройтись», - закликав він присутніх відвідати Луцький міськрайонний суд, в стінах якого, до слова, зачитували вироки луцьким активістам за справи, пов’язані з Євромайданом.
Гуркіт «народних люстраторів», яких теж доставили до стін суду, стих, після чого слово взяв депутат Луцької міськради Богдан Шиба, справу якого, у свій час, розглядали у цьому суді.
На його думку, суд відрізняється від попередніх інстанцій тим, що тут кожен суддя чинить правосуддя від імені українського народу особисто, на відміну від міліціонерів та прокурорів, які кажуть, що вони – лише «гвинтики системи», які виконують накази.

«Кожен суддя є самостійний і має керуватись лише Конституцією України, її законами, а також власною совістю і сумлінням. І, на превеликий жаль, найбільше претензій ми маємо пред’явити до суду і до суддів», - заявив він.

На його думку, кожен суддя, після перемоги Революції гідності, мав би докласти всіх зусиль для того, аби завести справи проти міліціонерів, які переслідували активістів Майдану. Проте цього не сталось – ті самі люди так і не позбулись своїх мантій.

До активістів вийшов голова Луцького міськрайонного суду Михайло Квятковський.
Посадовець пояснив, що за станом на сьогодні, всі 21 судді написали заяву про те, що вони згідні на проведення люстраційної перевірки. По кожному судді сформували пакет документів, які вони надали, після чого комісія буде розглядати кожен окремий випадок. Проте, відповідно до ЗУ «Про очищення влади», Михайло Квятковський не має права втручатись в цей процес. Всі документи вже передали на перевірку, тому, зі слів голови суду, залишається лише очікувати результатів перевірки.
Богдан Шиба запитав Квятковського, чи може він гарантувати, що протягом місяця на тих людей, які «шили» справи євромайданівцям за хуліганство будуть відкриті кримінальні провадження. Проте він пояснив, що в його юрисдикцію це не входить.

Після чого активісти рушили до Волинської облдержадміністрації. Узгодження голів РДА з громадою, діалог з людьми, нові кадри у владі та звіт про виконану роботу: вимоги та зауваження до голови Волинської облдержадміністрації висунули учасники акції «Непокаране зло зростає». До слова, спроба потрапити в приміщення ОДА закінчилась конфліктом та шарпаниною між активістами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 33
Andrij Показати IP 19 Лютого 2015 19:51
Руслан Сац ти не правий , Сэня нормальний пацанюра......а до тебе доберемося ще правокатор....
до редакції до Andrij Показати IP 20 Лютого 2015 11:43
чому людей, які вимагають люстрації, ви називаєте не люстраторами, а революціонерами?
юзік Показати IP 19 Лютого 2015 19:56
Рєакція буде 100 % , усе фільмувалось та фіксувалось і рік тому і зараз, потім будуть них доставати хоч з того світу ...
Юрист Показати IP 19 Лютого 2015 20:29
А звідки Паша виліз? Знов до влади дереться чи шо???? Займаються фігнею!!!! Показують активну діяльність і все!!! Що ви хочете від тих прокурорів і міліціонерів? Вони шо мають вилізти на ізнанку шоб задовольняти чиїсь амбіції? Зокрема і Паші дебіла! Ніхто чогось не врахоує, що ті самі прокурори і міліціонери мають на руках по вбивствах у хабарях справи! А ті дигроди лише всі язиками тріпають під чиюсь дудку!
Яна Показати IP 19 Лютого 2015 20:41
Усе це з вигляду правильне...нічього не змінилось,знову владу геть.,знову треба щось міняти.. Так то воно так...але я коли Данильчука побачила!!!! Люди,ви що ?!! Його ж в той бак першу чергу!! От кого люстрація змінила не в найкращу сторону!! Чого він екс,хто знає? Я знаю- бо він на бурштинових копальнях таку бійню групувань начворив!!Які він гроші за революцію відмив! Але простий люд того не знає...і тому як вибачте,те стадо, ходить по звичних маршрутах...а починати треба не з тих.
Анонім Показати IP 19 Лютого 2015 20:49
нас кормлять розмовами про реформи, а насправді всі зміни йдуть тільки у найгіршу сторону : в прокуратурі,міліції,сбу керують ті ж самі хабарники, які пересвідчившись лишній раз у верховенстві бабла відчули себе "місцевими господарями" у більшій мірі ніж раніше. В самооборону повлазили люди, які не мали ніякого відношення до Майдану, а навпаки в той період не приховували свого негативного ставлення до майданівців( є й колишні, регіонали).Повпиралися вони туди щоб "рэшати" свої щурачі справи, наприклад, добувати бурштин.
Штефан, Луцьк Показати IP 19 Лютого 2015 20:52
А де О.Сліпчук? Чому він до людей не вийшов і не розповів скільки квартир на Волині відхопив? Як покривав злочини міського голови В.Сапожнікова і його команди у Нововолинську. А Корецький? Вадім Максімов така сама скотиняка, як і всі у облпрокутатурі. Негайна відставка, а не з 15 березня.
луцьк Показати IP 19 Лютого 2015 21:04
коментар було видалено
мама мія Показати IP 19 Лютого 2015 21:21
ціла рота "спецназу" Дикої дивізії вештається по місту а вони ще думають кого в войско забрати!
знаючий Показати IP 19 Лютого 2015 21:27
Данильчука треба першого до того смітника. Що ви зробили за цей рік для людей окрім своїх дурнуватих походів???
Не наючий до знаючий Показати IP 19 Лютого 2015 23:47
Хто відповість за те, що до влади привели БЮТівця-хабарника Пустовіта Т. А з іншого боку, хто зробить краще?: https://www.youtube.com/watch?v=mUxA0i7HnZw
Антикорупція діє до Не наючий Показати IP 20 Лютого 2015 00:05
Хабарника Пустовіта виключили з рядів НСЖУ
артур до знаючий Показати IP 20 Лютого 2015 01:57
Шо данильчук шо гузь одного поля ягоди... шиба і бондар, все помаранчеве кодло як г*вно з під снігу повилазило .. знову влади захтіли
Владлен Показати IP 19 Лютого 2015 21:47
Всіх у камуфліжі - в зону АТО. Ще з ними Лапіна І Хведчака.
мусарнік Показати IP 19 Лютого 2015 22:22
а шо то за чувак такий на алкаша схожий біля прокуратури але з п...здатою камерою такою запчатльон на фото?на кого працює?
Лучанка Показати IP 19 Лютого 2015 22:28
Прикро бачити і чути "накручений" гнів людей. Поведінка окремих учасників акції, плакатики із кличками представників влади, необдумані викрики - все це викликає обурення і негативне ставлення щодо доцільності таких акцій взагалі. Кричати можуть, а вислухати - ні.
Свідок Показати IP 19 Лютого 2015 23:05
сИБУ до суду за ДТП у якій загинуло 4 хлопці. які б нині могли дати життя не одному УКРАЇНЦЮ та й боронити її територіальну цілісність, або бодай цю справу на ДОРОЗСЛІДУВАННЯ.... Данильчука, Климчука і їх посіпак мобілізувати, а не за бабоси в батальйончікі себто...... Доманську туди ж, хай їм каше варе на ХВронті..... Ну, і фате вже цього БРЕДА....... Людей це ХАРЕ....
Анонім Показати IP 19 Лютого 2015 23:48
А в суді дубльонка і шапочці не х***ова
Анонім Показати IP 20 Лютого 2015 01:16
цікаво, скільки ці чмошніки бабла отримали від сепарів? Які вони революціонери, шило в дупі крутить от і все, а дітям адреналіну захотіло. Так само все розпочиналось на сході. Редакція цих придурків ще б назвала ополченцями..... злочинці вони, як і теперішня влада, от і все.
Анонім Показати IP 20 Лютого 2015 01:22
Воінком ти де був, дивись скільки патрітично налаштованих осіб, які мають бажання захищати Україну, от бери і мобілізуй...
Думка Показати IP 20 Лютого 2015 07:27
без поваги до клоунів, що бігали по Луцьку вчора та все ж хочу відмітити, що толку з них на фронті буде,як з козла молока. Що вони ще вміють крім того, що ходити з плакатами і обурливими гаслами? У нас є кому воювати і без цих активістів, тільки було б більше розумних наказів та хорошої зброї
подумала до Думка Показати IP 20 Лютого 2015 08:33
Так саме через таких клоунів і розв'язалось все в Україні, а тепер хтось воювати, гинути... за них має, а вони і далі у тилу все каламутити будуть? І скажіть тепер кому це вигідно?!
13 до подумала Показати IP 20 Лютого 2015 11:25
ОЛІГОФРЕНИ
свідомит Показати IP 20 Лютого 2015 08:38
До вашого відома: більшість статей так званих "диктаторських законів" прописані і виконуються у більшості цівілізованих країн у тому числі Німеччині і США!!!
13 Показати IP 20 Лютого 2015 09:41
Всіх цих шльоциків в намордниках на АТО!!!
Лана до 13 Показати IP 20 Лютого 2015 09:59
Потрібно боротися з корупцією, бюрократизмом, потрібна люстрація. Високопосадовці сидять ті ж самі і не покарані вже рік часу пройшов. На війні, на горі наживаються, примножують свої мільйони. Хтось мусить навести справедливість. Цей захід я не засуджую, його засуджують ті, в кого морда в "пушку".
13 до Лана Показати IP 20 Лютого 2015 11:05
по собі не суди!!!
Я Показати IP 20 Лютого 2015 10:21
Уроди через вас війна в Україні. Проплачені сволочі.Вас 200 чоловік ,а виступаєте за всю громаду.Хто вам дав таке право
13 до Я Показати IP 20 Лютого 2015 11:09
Підтримую, а люди які ходять на роботу і цією х.. не займаються, мають їхати на війну, за кого?! за цих майдаунів?!
юля Показати IP 20 Лютого 2015 12:59
Якщо куля в лоб потрапляє людині, Людина втрачає свою герметичність, Людина думки випускає назовні І потім не може зібрати назад. У дірку від кулі о пізній годині Миттєво влітають питання дотичні, І мізки одразу ваганнями повні, І блима в очах нездоровий азарт. Крізь отвір у лобі азарт і вагання У світ визирають і мружаться хижо, І тихо собі викидають на пальцях, Кому у прем’єри, кому – до труни. І ніби людина стоїть на Майдані, І ніби Майдану за звичкою лиже, Та в черепі вже діловито кубляться Нові перспективи й нові таргани. І череп людини заледве не тріска, І совість витьохкує пісню обсценну, І губи у битві вагань та азарту Обрати «своїх» не приховують спроб. Та все, що в людини творилося в мізках, І з чим та людина полізла на сцену, І що та людина хотіла сказати – Відомо лиш кулі, що влучила в лоб.
лучанка до юля Показати IP 20 Лютого 2015 13:36
з якого дурдому репортаж ведеш?! ти хоч сама зрозуміла, що тут нашкрябала?!
Шокін Показати IP 20 Лютого 2015 14:20
Данильчука в АТО не можна пускати, подивіться на його обличчя - розвинутий деб*лізм, його відбірна комісія закінчиться на психіатрі.
Обєктивний Показати IP 20 Лютого 2015 16:45
Ооо, аде Бут-Гусаім? Невжев АТО? Ажзапамяталось: Лучани,волиняни,вся наКиїв....Вояка самий перший,тількигорланити вміє=))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus