USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Луцькі екстремали збиратимуть гроші для онкохворих малят

5 Серпня 2013 14:24
Благодійні стрибки у вишиванках проведуть у Луцьку 24, 25 та 26 серпня. Усі вилучені від заходу кошти передадуть на благодійність.

Допомогти онкохворим діткам та зібрати гроші на придбання портів-катетерів, які значно полегшать муки від болючих ін’єкцій та унеможливлять процес зараження тканин, вирішили луцькі роупджампери разом з Благодійним Фондом СТОПРАК.

Долучитись до благодійної акції можуть усі охочі. Організатори закликають прийти на захід у вишиванках, оскільки початок акції припадає на День незалежності України.

«Діти - майбутнє української нації і вони не повинні страждати від болю! Утім, в наш важкий час все більше малюків хворіють на важкі онкологічні недуги. Одному Богу відомо, які нестерпні муки переживають ці крихітки від довготривалого лікування, надболючих ін'єкцій та складних операцій», - закликають усіх небайдужих заступник голови громадської організації «Земля стрибків» Вікторія Семенюк.

До слова, медики кажуть, деяким пацієнтам щодня треба робити до 50 ін'єкцій. Якщо немає порту, під ключицю ставлять катетер. Це може викликати травми. Порт прослужить рік, два або й п'ять. Вірогідність потрапляння інфекції через нього - у 14 разів менша порівняно з найсучаснішим катетером. Порт абсолютно стерильний та повністю схований під шкірою. Встановити його не складно. Для цього потрібен УЗД-апарат, який можна знайти в будь-якому медичному закладі. З його допомогою під час процедури продивляються судини. Також знадобиться рентген-апарат. Ним контролюють, чи правильно порт встановили.

Уколи роблять швидко, безболісно й безпечно. Пацієнт не має неприємних відчуттів. Ліки можна вводити багато разів, проколювати шкіру повторно не треба. Так само можна будь-коли взяти кров на аналіз. Ін'єкції дітям через порт роблять не лише лікарі, а й батьки.

«У наших силах зменшити страждання невинних діток. Наша діяльність повинна приносити не лише втіху від розваг, а й користь для суспільства», - розповів один з головних ініціаторів акції, голова ГО «Земля стрибків» Ігор Павлюк.

Отримати детальну інформацію про акцію, організаторів та занести себе у попередні списки можна на сторінці заходу у соцмережі ВК

«Ідея закупити порти з'явилась у нас давно, - розповідає Президент БФ «СТОПРАК» Марія Адамчук. - Разом з роупджамперами уже проводили благодійну акцію, тож, не здивувалась, коли до нас зателефонувала Вікторія і сказала, що команда екстремалів хоче допомогти у цій справі. Порти - справді потрібна річ у лікуванні хворих діток. Добре, що є люди, яким не байдуже чуже горе. У таких справах будь-яка копійка - на вагу золота».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
софійка Показати IP 23 Серпня 2013 15:59
супер!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus