USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Перевізник не захотів везти лучан з простроченими посвідченнями

27 Січня 2014 11:52
До редакції Інформаційного агентства Волинські Новини надійшла скарга від лучанина Сергія. Скориставшись рубрикою Повідом новину, він розповів, що водій одного з маршрутних таксі відмовився везти пасажирів-пільговиків, хоч і мав практично порожній салон.

Це сталося 18 січня близько 13.45 на вулиці Гордіюк. Водій маршруту № 10 відмовився перевозити двох пасажирів з посвідченнями, виданими виконкомом міськради.

Нагадаємо, минулого місяця міськвиконком затвердив перелік категорій громадян, які мають право на безкоштовний проїзд у громадському транспорті:

- інваліди війни (з одним супроводжуючим інваліда першої групи);

- учасники бойових дій;

- особи, на яких поширюється статус члена сім’ї загиблого (померлого);

- діти-інваліди до 18-ти років (з одним супроводжуючим) та інваліди з дитинства першої та другої груп (з одним супроводжуючим інваліда першої групи);

- інваліди по зору та інваліди з ураженням опорно-рухового апарату першої та другої груп (з одним супроводжуючим інваліда першої групи);

- постраждалі від аварії на ЧАЕС першої категорії та учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС другої категорії;

- ветерани ОУН-УПА;

- особи, визнані жертвами нацистських переслідувань;

- громадяни, яким за рішенням виконавчого комітету міської ради видано посвідчення на право безоплатного проїзду в міських автобусах;

- почесні громадяни Луцька.

Таких пасажирів-пільговиків одночасно в салоні автобусу під час руху на маршруті має бути не більше семи.

Як розповідає Сергій, всього у салоні маршрутного таксі було менше семи пасажирів.

«В маршрутному таксі не було більше пасажирів крім двох жінок, які говорили водію, щоб він заспокоївся та були згодні заплатити за проїзд пільговиків», - пише лучанин.

Як розповів начальник управління транспорту та зв’язку Анатолій Миронюк про такі порушення потрібно одразу ж повідомляти міську раду, або на гарячу лінію 15-80, або безпосередньо в управління за телефонами 77-79-86, 77-79-19. Необхідно вказати номер маршруту, час і зупинку громадського транспорту, на якій і відбувся прецедент. Варто й вказати державний номерний знак, якщо його запам’ятали, каже він.

З його слів, скаржник має право звернутися на такого водія до суду, тоді водій відповідатиме за свої дії згідно із чинним законодавством. Якщо ж звернення надійде до управління, порушника, у разі доведення його вини, покарають, згідно з Трудовим кодексом: або оголосять догану, або його звільнять.

Редакція Волинських Новин надіслала на адресу управління цю скаргу. Там, своєю чергою, пообіцяли на неї відреагувати.

Як стало відомо згодом, перевізник у цій ситуації був не винен.

Начальник управління транспорту та зв’язку Ататолій Миронюк повідомив, що перевізник того дня вчинив згідно з інструкціями. Посвідчення на 2014 рік були видані уже після 18 січня цього року, адже того дня було лише підписане розпорядження. Нові посвідчення були видані згодом, за кілька днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Гость Показати IP 27 Січня 2014 12:25
І правильно зробив.Ці пільговики дістали вже. ОУНуУПА, герої називається, діти війни. Мають доплати до пенсії, пільги на квартиру і ще їх безоплатно вози. За які заслуги. А ми пенсіонери маючи 1000 грн не маємо ніяких пільги на квартиру і доплат до пенсій.Може хватить видавати всім своїм міській раді. Кому вони видають посвідчення, які вони бідні мають пенсію більшу,ніж ми, їм безоплатно, а чого нам ні. Це беззаконня повинно припинятися. У них по три пільги. Не може такого бути
Оксана Гостю Показати IP 27 Січня 2014 13:06
Так, справжня українська позиція - у мене корова здохла, то хай у сусіда здохне дві. Що ви ділите, українці? Схаменіться.
Факт Показати IP 27 Січня 2014 13:14
Нічого водієві не буде. Миронюк не впливає на перевізників в період між тендерами.
ЛисЛис Показати IP 27 Січня 2014 14:20
как вам не стыдно еще считать чьи-то льготы???Это я к Гостю обращаюсь! давайте еще таким людям не будем места в маршрутке уступать, потому что они пенсию больше, чем вы, имеют. у меня двое племянников потеряли родителей в детском возрасте и один из них инвалид детства - тоже на них обижаться, что у них проезд бесплатный?? Может вы воевали, чаес спасали или потеряли кого в боевых действиях??? Ноете как бабка старая на лавочке!
я Показати IP 27 Січня 2014 15:44
А чим я інвалід ІІ групи загального захворювая відрізняюсь від інваліда ІІ групи по зору чи з ураженням опорно-рухального апарату? Ліки для мене не дешевші, стояти мені теж дуже важко в транспорті, пенсія 1050 грн. А онкохворі інваліди? Як для всіх то для всіх. Інвалідність не дають за здоровя.
Олександр Показати IP 27 Січня 2014 16:53
Знаєте, чомусь бачу тільки скарги тих пенсіонерів, які не мають якихось там категорій, а так і самим хочеться халяви. Друзі, НІЯКОГО БЕЗОПЛАТНОГО ПЕРЕВЕЗЕННЯ БУТИ НЕ МОЖЕ!!! У принципі (за винятком цивілізованих країн, де кожен пільговик має персональну електронну карту з персональним нарахуванням коштів неї, з якою потім вони розплачується - перевізник таким чином гроші отримує)
Лучанка Показати IP 27 Січня 2014 16:55
А я з 1941 року народження вже не підпадаю. під дітей війни, і пільг не маю, Вони,що кращі за мене, бо народились 1938-39 року. Це якась маячня. дурдом та й годі.Вони були діти війни, а хто був? Відмінити на фіг цю дурню. Інвалідів повно з такою мізерною пенсією ми вся інваліди.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus