USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцьким водіям нагадали про безпеку руху

9 Квітня 2015 13:26
Луцький осередок ГО «Самопоміч» презентував старт проекту «Безпечне місто».

Волонтери та активісти об’єднання роздавали водіям пам’ятки про те, що дотримання Правил дорожнього руху збереже життя і здоров’я їх та оточуючих.

Флешмоб організували сьогодні, 9 квітня, біля пішохідного переходу навпроти гіпермаркету «Там-Там» по проспекту Соборності.

Як розповіла один із координаторів акції, представниця ГО «Самопоміч» Юлія Вусенко, цей об’єкт обрали тому, що напередодні Великодніх свят чимало лучан приїздять купувати продукти на ринок та в супермаркети. Крім того, на цій ділянці дороги завжди надзвичайно інтенсивний рух.
Відтак, учасники флешмобу нагадували водіям про обмеження швидкості біля пішохідного переходу та про те, що дорожньо-транспортні пригоди часто призводять до плачевних наслідків. Мета заходу - інформування водіїв та пішоходів про те, що дотримання Правил дорожнього руху зберігає життя та здоров’я тих, хто є взаємоввічливими на дорозі та дотримується правил.

Власне, подібні акції планують проводити в містах, де є осередки ГО «Самопоміч». Однак, окрім флешмобів у рамках проекту «Безпечне місто» заплановані навчання Правил дорожнього руху в садочках та школах Луцька.

Такі інформативні заходи – дуже важливі, вважає очільник міського управління ДАІ УМВС Віктор Главічка. В переважній більшості, каже він, водії є винуватцями ДТП.
Крім того, згідно з даними Державтоінспекції, в Луцьку збільшилася кількість ДТП з тяжкими наслідками, порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Приміром, якщо кількість ДТП за період січень - березень у 2014 році та 2015 році була приблизно однакова. То, в 2014 році за цей період загинула одна людина, а цього року в місті вже 5 ДТП закінчилися смертю людей. Особливо небезпечними є водії, які сідають за кермо в нетверезому стані, наголошують правоохоронці.

До слова, очільник УДАІ Луцька, Віктор Главічка наголосив, що під час Великодніх свят працівники Державтоінспекції працюватимуть у посиленому режимі.

Водночас, нерідко винуватцями дорожньо-транспортних пригод є пішоходи, які переходять дорогу у невстановлених місцях, або ж порушують Правила дорожнього руху, переходячи дорогу на червоне світло.
Власне, для того, аби притягнути до відповідальності пішоходів-порушників треба їх упіймати, встановити особу (нерідко для цього треба везти їх у міськвідділ), по тому їх можна притягнути до адміністративної відповідальності. Штрафи для пішоходів визначені в межах 51-85 гривень.

Однак штрафи - це не головний аргумент у культурі поведінки пішоходів, вважає Віктор Главічка. Кожен просто має усвідомити, що поспішаючи, він наражає себе та оточуючих на небезпеку. Адже якщо пішоходи порушують ПДР, то вони стають незахищеними в правовому полі. Є прецеденти, коли водії звертаються до суду з позовами проти пішоходів, з вини яких сталася ДТП.
Тож, здоров’я, гроші, витрачені на лікування, ремонт техніки, або ж на штрафи того не варті. І це стосується не лише пішоходів, а й водіїв.

Самі ж учасники флешмобу, які роздавали водіям пам’ятки, розповіли, що не всі погоджуються взяти папірці, дехто просто відмовляється або ж ігнорує волонтерів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Сем Показати IP 9 Квітня 2015 13:37
Просто цікаво, згідно якого пункту Правил дорожнього руху їм дозволили так розміститись?
лубяч до Сем Показати IP 9 Квітня 2015 15:04
Гаі дозволило
Патріот до лубяч Показати IP 9 Квітня 2015 15:57
Перед тим як відповідати подивіться сайт ДАІ,там завжди є повідомлення про обмеження руху но конретних вулицях...Це крім реклами нічого собою іншого не представляє, а вот прибирання парку чи вулиці це дійсно вчинок гідний поваги.Правила нетреба нагадувати їх треба знати.А інформаційні плакати лише створювали аварійні ситуації,окрім того жодних попереджувальних знаків про це небуло.(за таке, дорожників ДАІ карає штрафами)
Анонім Показати IP 9 Квітня 2015 13:38
Більш схоже на рекламу "Самопомочі", ніж на щось, пов"язане з безпекою руху. Увечері та вночі теж будуть стояти ?
Корінний житель до Анонім Показати IP 10 Квітня 2015 02:02
Як пересічний лучанин готовий підтримати акцію і якщо це дісно потрібно стояти ввечері або навіть вночі, а автор коментаря мене підтримає чи це просто троль? вибачте нічого особистого але так вже сталось що я проживаю саме у цьому районі і я б особисто проводив би якомога частіше подібні акції.... це звичайно особисте але мені у цьому районі дуже лячно за своїх дітей тому, що я вважаю дійсно це преблемне місце.. і рух транспорту тут дуже неврегульованний та небезпечний
Довбуш Показати IP 9 Квітня 2015 13:42
Молодці! Треба водіїв виховувати.
Дьодік Показати IP 9 Квітня 2015 13:44
А ця д*р*па на мосту не порушує ПДР встановлюючи свій дурацький плакат на проїзній частині?
Андрій Показати IP 9 Квітня 2015 14:11
Дурбецали, не мають чим зайнятись у чистий четвер.
якщо паразитів Показати IP 9 Квітня 2015 14:18
ліквідувати як структуру то повірте нічого не змінится а гроші можно буде спрямувати на розвиток держави
ватаФак Показати IP 9 Квітня 2015 14:53
краще сміття приберіть в парку!!!не займайтесь ....
сам у собі до ватаФак Показати IP 9 Квітня 2015 14:58
Вони будуть прибирати 24 числа
лучанин Показати IP 9 Квітня 2015 15:02
По-моєму це єдині хто працюють зараз,чи вам краще коли Ніх*ра не роблять,а тільки гречку принесуть?
активіст Показати IP 9 Квітня 2015 15:41
як на мене - вчасно. перед святами! зараз в місті почнуться гонки, на не тверезу голову. ще й би пішоходам нагадали про те, як обережно треба дорогу переходити, бо і ті часто порушують.
Свідок Показати IP 9 Квітня 2015 17:18
Пані Вусенко, поставте студентам заліки і не піддавайте їх життя небезпеці... Це ж дорога, а ви їх на порушення правил дорожнього руху наштовхуєте..... Зробіть це все самі... Ви ж із Самопомочі....
лучанин до Свідок Показати IP 9 Квітня 2015 20:38
Це волонтери,а не студенти,наскільки я знаю предмет який викладає вусенко,аж на 4курсі!щось вони не смахують на 4й курс
Волинянин Показати IP 9 Квітня 2015 18:33
Я думаю, що адекватні і мудрі люди належним чином оцінять даний захід. А балаболи, які окрім лити тут бруд, підозрюю, в житті більше нічого робити не можуть. Шкода, що розумних людей тут небагато. Я скажу вам, шановні тролі, я випадково сьогодні був там на переході, коли ця молодь роздавала листівки. Я чув як один водій, якому дали листівку кричав у спину дівчинці, яка йому вручила її - "Дякую!Ви робите хорошу справу!Але треба роздати ще і пішоходам!"Це оцінка адекватної людини!А ви, замість, критикувати нормальні справи свідомих лучан підніміть свій зад і хоч щось зробіть для свого міста.
111111 Показати IP 9 Квітня 2015 21:20
краще хай висвітлять інформацію скільки часу тривала акція, 5 години, поки знімали камери
2020 до 111111 Показати IP 9 Квітня 2015 21:50
поки не закінчилися листівки нє? прийди постій допоможи,а не пишиш тут ....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus