USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Луцька влада покриває незаконно встановлений літній «Карабас-Барабас»?

8 Серпня 2014 07:00
Літнє пивне кафе «Карабас-Барабас», що розташоване на площі Героїв Майдану, як виявилося, встановлене всупереч закону, але продовжує працювати.

Нещодавно під час сесії Луцької міської ради, депутатський запит міському голові Миколі Романюку подав член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук. У запиті йдеться про те, що до нього зверталися мешканці будинків у районі проспекту Соборності з вимогою перевірити законність облаштування літнього кафе «Карабас-Барабас» поруч із Палацом урочистих подій. У запиті Ігор Поліщук зауважив, що відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», тимчасова споруда для здійснення підприємницької діяльності може мати павільйон площею не більше 30 метрів квадратних по зовнішньому контуру. Однак павільйон літнього кафе «Карабас-Барабас» значно перевищує норму, встановлену законом.

Депутат просив мера перевірити наявність необхідних дозвільних документів для облаштування літнього кафе, договорів на користування земельною ділянкою для розміщення закладу. У разі виявлення достатніх підстав та встановлення незаконності його облаштування, він просив Миколу Романюка вжити заходів щодо демонтажу літнього «Карабаса-Барабаса».



У відповіді на запит міський голова повідомив, що земельна ділянка, на якій розташоване кафе, належить ПП «Укрбізнесінвест». Відповідно до плану зонування міста, затвердженого рішенням сесії міськради від 31.03.2014, торговельний заклад розміщений у зоні багатоквартирної житлової забудови 9 поверхів.

На звернення ПП «Укрбізнесінвест» від 03.07.2014 про надання дозволу на розміщення тимчасової споруди, заявнику повідомили, що порушене питання буде розглянуте після внесення змін до комплексної схеми розміщення тимчасових споруд по проспекту Соборності та погодження ним схеми розміщення ТС з власниками (балансоутримувачами) підземних комунікацій.

Як йдеться у відповіді на запит, в подальшому питання винесуть на розгляд робочої групи міської ради з погодження місця розташування та функціонування тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності на території Луцька, після чого – на засідання виконкому Луцької міської ради. У разі прийняття негативного рішення, демонтаж тимчасової споруди буде проводитися відповідно до Правил благоустрою Луцька.



Цікаво, що із відповіді мера випливає, що власник літнього кафе, ПП «Укрбізнесінвест» звертався про надання дозволу на розміщення тимчасової споруди вже після того, як літнє кафе було встановлене та працювало.

Частково узаконити незаконно встановлений «літник» хотіли під час останнього засідання виконкому 6 серпня через затвердження схеми розміщення тимчасових споруд. Тоді члени виконкому рішення на користь «Карабаса-Барабаса» не підтримали.

Реакцію на засідання виконкому, де хотіли узаконити літнє кафе Ігор Поліщук виклав у мережі Facebook.


Таким чином, «літник», встановлений без дозволів, функціонує на площі Героїв Майдану, а міська влада наполегливо продовжує не помічати незаконності його встановлення та не збирається демонтувати тимчасову споруду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
босяк Показати IP 8 Серпня 2014 07:24
галасуйте за романюка-знову романюк вас всіх продасть -купить- знову продасть але дорожче
Кернес Показати IP 8 Серпня 2014 08:21
Коля вже не знає яя ті гроші намутити перед виборами
ігор Показати IP 8 Серпня 2014 08:32
не можу вже це читати. скільки можна мусолити одне й те саме. ніби в місті більше немає інформаційних приводів. аж смішно) кафе хороше, рівень не забігайлівки, нормальні люди відвідують. якщо незаконно - ясно, що демонтують. хоча, як на мене, гарний заклад, доцільне розташування!
Анонім до ігор Показати IP 8 Серпня 2014 10:13
кафе паршиве. облаштоване гарно, але їжа.... бридко їсти пити
889 Показати IP 8 Серпня 2014 08:38
тож всі знають чому така ситуація і кому це все належить
Вася Показати IP 8 Серпня 2014 08:40
Мені здається, що цей матеріал "заказняк" проти мера. І справді запахло виборами.
Лучанин Показати IP 8 Серпня 2014 09:52
Не "заказняк" закони всі для людей, а не длясиночків мера і їх друзяк, а Поліщук молодець-ВІН СВОЮ СПРАВУ РОБИТЬ ЧІТКО!!!!!!!!!!!! Булоб добое якби хочаб половина деп були такі як він.....
Лучанка до Лучанин Показати IP 8 Серпня 2014 10:41
БЮТ(Пустовіт)+Романюк=Любов до БАБЛА.
Анонім Показати IP 8 Серпня 2014 09:57
Як людям воду відключити, то Коля в моменті вирішив, а коли незаконне кафе демонтувати, то треба розляди на сесії! Романюк гребе так, бо знає що не довго йому бути мером!
Олеся Показати IP 8 Серпня 2014 09:58
С-ки ще часу самі себе тут покриватимете??? МОЖЛИВО ТУТ МАЙДАН ТРЕБА ЗРОБИТИ??? ЛУЦЬК НЕ ЛЮСТРОВАНИЙ!!! НАДОЇВ ТОЙ КОМУНЯКА РОМАНЮК ТАК ЩО ЖАХ І ТЕ ЩО В МІСТІ ТВОРИТЬСЯ! Ні в які рамки не влазить!
Жанна до Олеся Показати IP 8 Серпня 2014 10:41
Ви маєте рацію на рахунок люстрації в Луцьку, все тихо ...
Лісник до Жанна Показати IP 8 Серпня 2014 11:43
Ви можете люструвати кого завгодно і скілки завгодно, бо тупі. Якщо на ДАІ міста виділяють 60 літрів бензину на місяць, а слідчий не має паперу, я вже не кажу про інші необхідні засоби, то якого порядного не поставите, завтра він буде вирішувати будь-які питання. І слово таке ж знайшли - дибільне і не українське - люстрація. Прошу Вас в ліс не ходіть, не люструйте там нічого, там ж бо так добре, так затишно, і не смердить...
Лісник до Олеся Показати IP 8 Серпня 2014 11:25
Ви, революціонери, вже набридли. Все поміняти, все зламати. А далі що. Скажіть хто буде добрим мером, а тоді щось змінюйте. Був в тому кутку свинарник, стало кафе, як яке, однак охайніше.... А дозвільні документи безумовно потрібні, однак тоді всім потрібно і за кермом ременями безпаеки користуватись, а тоді і інших критикувати. В ліс тілки шановні революціонери "Гівності" не ходіть, не псуйте там нічого, там ж бо так затишно, так тихо і красиво.
Купер до Олеся Показати IP 10 Серпня 2014 12:23
Олеся Почитай книги про психологію людини. Мораль низька. Ми варвари, ми живемо не по Закону, а по поняттях. Люстраційні комітети можуть хіба що якогось бомжика люструвати... На інших в них не вистачить духу, совісті, сміливості... І взагалі слово "люстрація" не вдале
олесі Показати IP 8 Серпня 2014 10:25
Надоїло? Вертайся в село-там все добре!
Ольга Показати IP 8 Серпня 2014 10:38
справді - "заказухи" видно не озброєним оком: "Карабас" і п_ятнадцятки. хоча скільки лучан - стільки думок. комусь подобається - комусь ні. неофіційна виборча кампанія почалася вже давно...
Факт Показати IP 8 Серпня 2014 10:39
Літо закінчиться - тоді і забируть. Муніципали ж не будуть мерову торгівлю забороняти.
Віктор Показати IP 8 Серпня 2014 11:29
Швидше б закінчився термін Романюка.Вже остогидло бачити і чути його барижництво.Вибрали рішалу на свою голову............
Олександр Показати IP 8 Серпня 2014 11:46
Гузя в мери ))) !!!!!! Романюк підсунься
йося моргенштерн до Олександр Показати IP 8 Серпня 2014 15:06
БОЖЕ!!!! Не слухай Олександра!! Це він так шуткує!!! ЗМИЛУЙСЯ над НАЙКРАЩИМ містом в Україні!!! Бо полішво вже довело цей райський куточок (ЛУЦЬК) до ....., далі нікуди!!!
Анонім Показати IP 8 Серпня 2014 12:38
Романюк молодець....а народ хай спиваеться
Лучани Показати IP 8 Серпня 2014 12:52
Побільше таких депутатів як Поліщук, більше порядку було б.
Купер Показати IP 10 Серпня 2014 12:07
Висловлюю думку: Люди спиваються через власну дурість і слабкість. Те що кафе працює всупереч вимогам Законів - це факт. В Луцьку працював і працює закон джунглів...те що на слабких і дурних заробляються гроші - це нормальне явище, як певний каталізатор... Люди не будьте м'ясом, думайте головою, не вірте політикам і тим хто з ними пов'язаний, об'єднуйтесь в громадські об'єднання та домагайтесь того чого прагнете... Ви ж обирали цих галстуків... Разом Ви сила

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus