USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Мітингувальники дали добу на встановлення винних та вивезення мертвеччини з-під Поворська

6 Травня 2017 09:32
Мітингувальники, які перекрили трасу міжнародного значення на Волині, не залишали позицій всю ніч.

Періодично, кажуть, пропускали 10-20 машин. Був випадок, коли авто поїхало в натовп. Люди не постраждали, запевняють волиняни, лише лобове скло у транспортному засобі.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив учасник акції протесту Ігор.

Окрім того, мітингувальники сформували звернення до Волинської обласної державної адміністрації, Волинської обласної ради, Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства екології та природніх ресурсів України, Генеральної прокуратури України щодо ситуації по несанкціонованому вивезенню відходів з Ковельської філії державного Укрветсанзаводу на територію Ковельського району.

Звернення зачитав голова Ковельської районної ради Андрій Броїло.

«Територія Ковельського району опинилася на межі екологічної катастрофи. Через критичну ситуацію, пов’язану з неможливістю утилізувати залишки тваринного походження, що знаходяться на території Ковельського ветсанзаводу, без погодження з територіальними громадами району, посадові особи вказаного підприємства намагаються організувати захоронення цих відходів на території Ковельського району», - йдеться у тексті звернення.
Обурені волиняни вимагають оперативного реагування на ситуацію, що призвела до економічної катастрофи, а також надати об’єктивну оцінку діяльності керівництву ковельського ветсанзаводу, заборонити вивезення та захоронення мертвеччини на території Ковельського району.

«Обласній державній адміністрації вжити заходів щодо вивезення протягом доби відходів тваринного походження, вивантажених на території Поворської ОТГ», - йдеться у зверненні.

Своєю чергою, людей обурило те, що до них не приїхав голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

«Де Гунчик? Він знав це питання від самого початку. Але жодного разу так і не приїхав», - обурювалися люди.
«Якщо влада не може нічого зробити, то вона повинна стояти ось тут, разом з нами», - наголосив голова Ковельської районної ради Андрій Броїло.

До слова, факт забруднення земель поблизу Поворська розслідує прокуратура.

Що стосується заступника голови Волинської ОДА Сергія Кошарука, то обурені волиняни пообіцяли, що не дадуть йому працювати.

«Кошаруку ми не дамо працювати. То зрозуміло. День, два – питання часу», - наголосили мешканці, вочевидь, натякаючи на невиконані попередньо обіцянки.

До слова, нагадаємо, 19 квітня Сергій Кошарук письмово пообіцяв пікетувальникам у Ковелі, що до 28 квітня рештки з території ветсанзаводу вивезуть. В іншому випадку чиновник піде у відставку. Варто додати, розвантаженням фур з відходами з ветсанзаводу, які намагалися таємно захоронити у Турійському районі, керував саме Сергій Кошарук.

Окремих мітингувальників зацікавило також те, чому у тексті звернення немає вимог до міської ради, яка, на їхню думку, і організувала це (йдеться про несанкціоноване скидання відходів, - ред).

У разі невиконання вимог, мітингувальники обіцяють заблокувати роботу районної держадміністрації, районної та міської рад. Люди дали добу на встановлення винних та вивезення відходів, які скинули напередодні.

Нагадаємо, 15 машин відходів з ковельського ветсанзаводу скинули цієї ночі поблизу Поворська. 5 травня мешканці прилеглих сіл перекрили трасу міжнародного значення Київ-Варшава у районі села Гулівка.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «ЖИВІ ЛЮДИ ПРОТИ МЕРТВИХ ТВАРИН»

Нагадаємо, через катастрофічну ситуацію на ветсанзаводі мешканці Ковеля та прилеглих сіл також перекривали міжнародну трасу Ковель-Ягодин. Люди скаржилися, що їх дістали бездіяльність та ігнорування влади, постійні відписки, тож єдиний вихід – вийти на протест. Та наголошували, що народний депутат Степан Івахів, який би мав лобіювати інтереси людей, що його вибрали, та голова Волинської ОДА Володимир Гунчик - абсолютно байдужі до проблеми людей.

Варто додати, через повільні темпи ліквідації наслідків екологічного лиха, яке трапилось через діяльність ковельської філії ДП «Укрветсанзавод», ковельчани погрожують знову перекрити міжнародні автошляхи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Патріот Показати IP 6 Травня 2017 10:11
А куди дивиться муніципальна міліція? чи ім легше сфоткати пакунок з сміттям біля якогось будинку де нашій владі нехватило сил поставити мусорні баки а вантажівки з нечистотами ім непомітні? Чи ім оманду дали : "не трогати"....
патріотУ до Патріот Показати IP 6 Травня 2017 11:18
Спочатку взнайте що таке муніципальна "міліція", її повноваження і де вона створена, а потім пишіть таке! :)
патріот Показати IP 6 Травня 2017 10:19
а де робота муніципальної поліції? невже вони цього не бачили і не знали чи їм команда була не чіпати? їм легше сфоткати пакет зі сміттям біля якогось будинку, де наша влада неспромозі облаштувати місце збору сміття. А вивезли дані відходи бо це питання було согласовано з певними особали які і надали добро за певні кошти.
Петро Панчук Показати IP 6 Травня 2017 10:37
Петро Панчук:: - Я вже 4 роки як організував у своєму селі театр. Поставили ми там "Тев'є-молочник", зіграли для селян у клубі спектакль. Зробили квитки по 15 чи 10 гривень для сільського глядача. Зіграли двічі — вранці і ввечері. Зал на 300 місць був повністю заповнений. Зібрали ми гроші, я перерахував їх і розподілив між усіма порівну. Собі взяв сто гривень. Хоча я ставив п'єсу, мусив перечитати її разів з 20, розробляв сцени, працював з акторами, привіз на виставу з Києва декорації, протягом року приїжджав на репетиції. Я тратив свій час. Але грошей більше за всіх не взяв. Бо ми робимо спільну справу. Якби я поступив по-справедливості, то на другий день люди сказали б: "Ага, то це він приїхав сюди на нас нажитись!". Для того, щоб зберегти діло, треба пожертвувати особистими інтересами. Так і в державі. Щоб наша країна вийшла на якийсь чесний путь, давайте так: внесемо кожен у спільну казну, на дороги, лікарні і школи, десяту частину свого загашника. Я даю тисячу доларів, а Петро Порошенко хай дасть свою десятину. Це буде чесно. Поки що держава розвалюється. Є така приповідка. Батько лупить сина. Син плаче: "Тату, а тебе твій тато бив?" - "Бив!" - А твого тата тато бив? - "І його бив! Чого ти питаєш?" - "Я хочу знати, який дурень почав перший". Зразу не розвалюється все. Якийсь дурень почав перший. От і держава не зразу почала розвалюватись.
Анатоль_ Бідзюра до Петро Панчук Показати IP 6 Травня 2017 13:17
Приємно, що хоч одна смілива людина пише під справжнім своїм прізвищем. Люди! Назвіться. У Вас не псячі клички - Ви маєте власні імена та прізвища. Скільки можна боятися?! До Петра Панчука: Той самий Івахів, Гунчик, Кошарук чи Кіндер (із нім. перекладається - "дитя") здохнуть, а своєї десятини не дадуть. Бо зажерливі, бо криво виховані батьками, ВЛКСМ чи КПСС. Вони ще й нашу заберуть - і роблять це дуже успішно впродовж десятиліть.
людямм Показати IP 6 Травня 2017 10:48
кошарук обіцяв що піде у відставку, якщо до 28 травня не вивезуть відходи....КОШАРУК НА ВИХІД!!!!!!
знааю Показати IP 6 Травня 2017 10:49
до 28 квітня!!!!! на вихід кошарук
бабо до знааю Показати IP 6 Травня 2017 11:20
Так тут я бачу діло принципове - Кошарука у відставку, а сміття то таке, почекає?! :)))
Бу Показати IP 6 Травня 2017 11:09
Завезти депутатам, які дали дозвіл вивезти це, під хату, хоч по мішечку цього добра. Але проблема, у депутатів по кілька хат, і куди не приїдеш, тут такий ніколи не проживав.
НОНА Показати IP 6 Травня 2017 11:20
Не з того розпочинаємо шановні. Треба вимагати у влади щоб були виділені кошти з бюджету для ліквідації тваринних відходів на "Ветсанзаводі" і змусити владу утилізувати відходи встановленим порядком, а Кошарук нехай стоїть і контролює цей процес. Після того вже вирішувати долю кожного - я так думаю.
думка Показати IP 6 Травня 2017 11:21
Є така підозра, що то все провокація Гузя!
Володимир Показати IP 6 Травня 2017 11:21
Гунчику відставка! Старий не може приїхати?
Петрович до Володимир Показати IP 6 Травня 2017 12:38
А чому ви через голови скакачете і ніхто навіть голову РДА Козака не згадав - для чого він там на тій посаді???
До бу Показати IP 6 Травня 2017 12:33
Депутати знали всі, частина з них дала погодження разом з головою, а зараз дуркують. Семенюк - Гамн*к. Закопайте ті відходи в той карєр та неморочіть д*пи собі і людям. Краще зберіться такою громадою як в чора та наведіть порядок в своїх осялях та прилеглих територіях, ато заср*лись по самі вуху. Мало того заср*лись та, ще як незакопаєте- то завоняєтесь
ната Показати IP 6 Травня 2017 12:41
чекаємо Гузя....треба срочно вдати бурхливу діяльність
ода Показати IP 6 Травня 2017 12:58
разом з Кошаруком некомпетентного і непрофесійного головного еколога Новохатського який як головний еколог жодних дій і реації не показав, нічого не знає і не вміє крім того як хабарі збирати по лісах їздити зі своїми шавками...а до екологічної ситуації в області йому ніякого діла немає..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus