USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На честь загиблого волинського бійця хочуть назвати вулицю

1 Листопада 2016 08:31
Перейменувати вулицю на честь загиблого бійця Володимира Кияна хочуть у Ковелі. Про це у Фейсбук написав волонтер Ігор Верчук.

Зі слів Ігора Верчука з метою узгодження пропозицій щодо назв вулиць, які мають бути перейменовані, вчора, 31 жовтня, у місті залізничників відбулося засідання топонімічної комісії.

Відтак, серед запропонований ініціатив щодо перейменування, обговорювали і можливість навати вулицю на честь загиблого земляка Володимира Кияна.

«В ході обговорення варіантів перейменування вулиці Ватутіна на вулицю Володимира Кияна своє бачення, яке присутніх вразило крайнім цинізмом, висловив заступник начальника управління комунального господарства, начальник відділу Олександр Балак. Він сказав, що ніби особисто провів опитування тих, хто проживає на вказаній вулиці і отримав такий результат: «Ну, був такий Киян, ну воював, ну загинув, і що він зробив такого визначного, щоб назвати вулицю його іменем?» Жодних результатів опитування не надали. Зважаючи на те, що висловлювання працівника виконавчого комітету Ковельської міської ради носить образливий та недопустимий характер щодо тих, хто віддав життя за Українську державу, залишаю за собою право звернутись до міського голови, аби він дав оцінку вчинку Олександр Балака та вимагати вибачення у сім’ї Володимира Кияна, учасників україно-російської війни й звільнення з посади Олександра Балака», - йдеться у повідомленні ковельчанина.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, ще рік тому ковельські громадські активісти зверталися до мера міста Олега Кіндера з проханням перейменувати вулицю Ватутіна, радянського воєначальника, генерала армії на Володимира Кияна «Тайфуна» – загиблого на сході Героя.

Нагадаємо, що Володимир Киян, Герой-десантник 80-ої бригади, підірвався на розтяжці 3 вересня 2015 року і ціною власного життя врятував бойових товаришів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus