USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині чверть артезіанських свердловин – під загрозою

15 Травня 2014 08:25
Державна екологічна інспекція у Волинській області здійснила інвентаризацію артезіанських свердловин краю, повідомили у прес-службі Держекоінспекції в області.

Згідно з результатами перевірки встановили, що на території області збудували 3314 свердловин глибиною понад 20 метрів. З них діючими є лише 70 %.

Свердловини використовуються для централізованого питного водопостачання та побутових потреб суб’єктів господарювання.

157 свердловин потребують тампонажу, тобто ліквідації неробочого або занедбаного джерела; 373 – консервації; 149 – ремонту.

138 свердловин краю на сьогоднішній день взагалі без господарів. Стан деяких з них є вкрай незадовільним і становить реальну загрозу забруднення підземних водоносних горизонтів.

Для запобігання порушення природоохоронного законодавства з початку 2014 року здійснили 133 перевірки з питань охорони і раціонального використання водних ресурсів, в тому числі підземних вод.

Найбільш типовими порушеннями, які допускалися громадянами та суб’єктами господарювання, є самовільне користування водними об’єктами та підземними водами, пошкодження водогосподарських споруд і пристроїв, порушення правил їх експлуатації,порушення правил водоохоронного режиму на водозаборах, відсутність первинного обліку видобутих вод.

За виявлені порушення вимог законодавства про охорону природи склали 66 протоколів, до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнули 45 посадових осіб та громадян загальну суму 5,644 тисячі гривень, за екологічні збитки стягнули 8,505 тисячі гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus