USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині діятиме програма історичних досліджень

27 Січня 2017 08:28
Створення сучасних 3D-карт передбачене у рамках програми історичних досліджень на п’ять років, яку винесли на розгляд депутатів Волиньради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму 26 січня.

Депутати розглянули проект програми історичних досліджень на 2017-2021 роки, на фінансування якої передбачають 1,115 мільйона гривень на 5 років (з них 294 тисячі у 2017 році).

Як зауважив голова комісії Петро Савчук, напрацьована дорожня карта підвищення ефективності захисту інформаційного простору та напрацьовані кроки щодо наукової складової та посилення національної ідеї.
Член комісії Олександр Курилюк повідомив, що ідея підтримки програми належить голові облради Ігорю Палиці, і на виході хочуть побачити результати роботи науковців. Під час розробки проекту, з його слів, врахували усі пропозиції, а виділення коштів на підтримку програму дозволить забезпечити роботу науковців.

Своєю чергою, декан історичного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, член робочої групи з підготовки проекту Анатолій Шваб зазначив, що розширили коло учасників програми, внесли додаткові форми того, що має стати результатом роботи науковців. Йдеться, наприклад, про інтерактивні 3D-карти, тобто нові сучасні продукти. Також передбачене забезпечення наукових відряджень – наразі для науковців робота в архівах Варшави чи Москви лишається недоступною розкішшю.

Члени комісії рекомендували підтримати проект програми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus