USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині горіли дачні масиви

14 Вересня 2016 11:05
Лісівники спинили пожежу на дачних масивах у Камені-Каширському, не підпустивши вогонь до лісу. Наступного дня пожежу гасили лісівники вже спільно з рятувальниками.

Так, 12 вересня пожежу на дачних масивах вдалося спинити силами лісівників. На місце прибули 2 пожежні машини державного підприємства «Камінь-Каширське лісове господарство», відповідно – 2 екіпажі державної лісової охорони оперативно ліквідували загоряння.

Про це повідомили у прес-службі Волинського ОУЛМГ.

Але вночі вогонь знову розгорівся. Вранці, 13 серпня, масштаби пожежі вже стали значно більшими. Вогнем охопило близько 3 гектарів території. На місце знову виїхали лісові пожежні автомобілі – лісівникам довелося залучити вже шість машин, працювали шість екіпажів лісової охорони. Залучили також до роботи 2 трактори – МТЗ та Т-150 з великим плугом, лісозаготівельну бригаду, щоб прорізати шляхи підходу до кущів, які переходять у ліс. Крім того, довелося звернулися до місцевих приватних підприємців з проханням прокопати екскаваторами протипожежні канави від лісових масивів.

Лісівники боролися з вогнем спільно з рятувальниками. На місці загоряння працювали дві пожежні машини з екіпажами камінь-каширських фахівців ДСНС.

Нині ситуація контрольована. Вогонь вдалося спинити на підході до лісу.

Принагідно хочеться наголосити: причиною цієї пожежі, як і багатьох інших, стало необережне спалювання листя та сухої рослинності. За нинішніх погодних умов вогонь набирає потужності надзвичайно швидко і за кілька хвилин охоплює значні території.

Вкотре закликаємо громадян бути вкрай обережними з вогнем на відкритих територіях, а також під час прибирання присадибних ділянок. В першу чергу наголошуємо: не випалюйте суху траву та сміття, не розводьте відкритий вогонь у лісі, не розкидайте недопалки та сірники на суху трав’яну підстилку. Стежте, щоб діти не бавилися з вогнем.



Загалом 13 вересня підрозділи пожежно-рятувальної служби області ліквідували 9 пожеж у приватному житловому секторі та в екосистемах.

Пожежі ліквідовані у Ковельському та Ківерцівському районах, а також місті Луцьку, - інформують у прес-службі УДСНС України у Волинській області.

Через необережне поводження з вогнем мешканців краю горіла суха трава на сільськогосподарських угіддях краю у селах Конище Ратнівського району та Жовтневе Володимир-Волинського району, а також зайнявся чагарник та суха трава в урочищі «Острови» поблизу м. Каменя-Каширського. Ще 2 пожежі ліквідовані на торфовищах у Любомльському та Маневицькому районах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus