USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На Волині господарство платило за оренду землі в 100 разів менше

27 Листопада 2014 10:48
Фермерське господарство на Волині сплачувало за оренду земельної ділянки сільськогосподарського призначення суму, в 100 разів меншу від тієї, яка передбачена законодавством.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, плату за оренду землі волинському сільгоспвиробнику збільшили у 30 разів. Так, замість 1120 гривень він має сплачувати понад 32 тисячі гривень на рік.

Отож, Володимир-Волинська міжрайонна прокуратура здійснила перевірку з питань додержання в районі вимог земельного та податкового законодавства

Встановили, що попри внесені 1 квітня 2014 року Законом України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» зміни до Податкового кодексу України, якими значно збільшено мінімальний розмір орендної плати за землю, фермерське господарство «Пан Продукт» досі сплачує за оренду земельної ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею майже 20 гектарів в селі Федорівка Володимир-Волинського району у розмірі земельного податку в сумі лиш 1,5 тисячі гривень на рік, тоді як має платити понад 157 тисяч гривень.

Цим господарство завдає значної шкоди територіальній громаді Зарічанської сільської ради та інтересам держави, адже бюджет села недоотримує значні кошти.

Задля внесення змін у договір оренди й приведення його у відповідність до чинного законодавства Володимир-Волинським міжрайонним прокурором в інтересах держави в особі сільської ради було подано позовну заяву до суду.

Суд у повному обсязі задовольнив позовні вимоги прокурора.

Відтак тепер, з згідно внесеними до договору оренди землі змінами, господарство сплачуватиме у бюджет села належну плату за землю.

До слова, громадянам, які використовують земельні ділянки для обслуговування житлових будинків, також майже у 30 разів збільшили земельну плату. Це стосується, зокрема, лучан. Хто платив 90 гривень, відтепер платить майже 3 тисячі в рік. Уже не кажучи про тих, чиї наділи знаходяться у державному історико-культурному заповіднику «Старе місто». До прикладу, раніше за 3 сотки землі ці люди платили 200 гривень у рік, тоді як тепер сплачують 6 тисяч.

Як повідомляло ІА Волинські Новини, депутати Луцької міської ради учора, 26 листопада, під час засідання 66-ї сесії прийняли рішення звернутися до Кабінету Міністрів щодо зменшення розміру орендної плати за землю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 27 Листопада 2014 11:03
Внимание вопрос. Кто купил новый Лексус?
ася Показати IP 27 Листопада 2014 11:23
Р О М А Н Ю К
Саша Показати IP 27 Листопада 2014 12:51
за 20 га 157 тис? Там,що газ,нафта чи золото закопане?
Андрей Показати IP 27 Листопада 2014 15:04
А у нас в Луцьку Єремеєв,як не платив арендної плати за землю під АЗС так і не платить.І прокуратура мовчить і Романюк мовчить.Видно всім вигідно?Окрім громади...І ця людина буде створювати для нас законодавчу базу,вчити нас бути законопослушними...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus