USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

На Волині відкриють три освітні заклади

22 Січня 2020 20:57
До кінця поточного року у Волинськії області мають намір відкрити три нові освітні заклади.

В рамках національної програми «Велике будівництво», яку наприкінці 2019 року презентував Уряд України, у нинішньому році мають завершити будівництво дитсадка у Ківерцівському районі, учбових приміщень школи-ліцею у Турійському та реконструкцію навчально-виховного комплексу у Ратнівському районах, повідомляє пресслужба Волинської ОДА.

Плани відкрити до кінця року 100 шкіл, 100 садочків та стільки ж стадіонів озвучив 21 січня 2020 року під час відеоселекторної наради з головами ОДА Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук. Таке пріоритетне завдання на поточний рік поставив Президент України Володимир Зеленський.

За словами начальниці управління освіти, науки та молоді Волинської обладержадміністрації Людмили Плахотної, цьогоріч участь в урядовій програмі візьме три освітні заклади, які планують здати до кінця року. Так, в ОДА передбачають завершення будівництва дошкільного навчального закладу на 75 місць у селі Дачне Ківерцівського району, кошторисна вартість якого – 31, 3 мільйони гривень.

На Ратнівщині мають завершити реконструкцію навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня – дитячий садок» села Жиричі на 195 місць, вартістю −21,8 мільйонів гривень

На фінішній прямій – будівництво учбових приміщень в комунальному опорному закладі «Луківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів- ліцей» Турійського району, в якому навчатиметься 252 учнів.

«Є ще ряд шкіл, у яких фінансуватимуться будівельні роботи, бо як відомо, за рік школу збудувати – не реально», – зазначає Людмила Плахотна.

Разом з тим, очікуються надходження субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, які Уряд рекомендує використати для створення нового освітнього середовища у новозбудованих школах, що відкриватимуться до кінця поточного року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus